Energiezuinige frisse lucht zonder tocht mét warmtepomptechniek

Energiezuinige frisse lucht zonder tocht mét warmtepomptechniek

Spinning, zwemles, judo, cardio of krachttraining: in vele sportcentra kan het. Maar bij Sportcentrum Shape in Franeker doe je het comfortabel en in stijl. Mede vanwege de continue ledengroei werd nieuwe behuizing dan ook al snel noodzakelijk. Dit resulteerde begin 2011 in de realisatie van een prachtig nieuw pand aan Het Want te Franeker. Via Van der Weerd Installatietechniek kreeg Klimaatgroep Holland de opdracht het nieuwe pand van een perfect sportklimaat te voorzien. Dit tot volle tevredenheid van Alex van Hurck, eigenaar van het sportcentrum.

“Ik wilde het nieuwe pand voorzien van het allerbeste binnenklimaat”, aldus Van Hurck. “Om lekker te kunnen sporten en werken moeten de omstandigheden namelijk optimaal zijn.” Van Hurck besloot dan ook zelf op zoek te gaan naar het beste klimaatsysteem voor zijn nieuwe pand. Dit bleek echter geen gemakkelijke opgave. “Ik heb in den lande heel veel verschillende klimaatsystemen bekeken. Er was er echter niet één die volledig aan mijn wensen en eisen kon voldoen. Vooral het klimatiseren van het zwembad bleek voor veel systemen een probleem.” Van Hurck was dan ook blij verrast toen Van der Weerd hem informeerde over het systeem van Klimaatgroep Holland. “Hee, dat is een heel ander systeem dacht ik. Dit systeem levert in één keer alle gewenste functies. En prijstechnisch is het ook nog eens zeer aantrekkelijk. Ik was dan ook meteen enthousiast,” aldus de ondernemer.

Energiezuinig frisse lucht met warmtepomptechniek

Al snel zaten alle partijen om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Van Hurck: “Na mijn wensen en eisen besproken te hebben kwamen de klimaatadviseurs van Klimaatgroep Holland met een goed uitgedacht klimaatadvies en passend ontwerp." Bij het klimaatontwerp is bewust gekozen voor de energiezuinigste manier van klimatiseren. Zo stelden we voor veel gebruik te maken van de energiebesparende warmtepomptechniek. Daarnaast is het systeem standaard voorzien van de mogelijkheid om te koelen met frisse buitenlucht. Voor sportcentra is dit een zeer energiebesparende eigenschap. Vooral in de avonduren kan er op deze manier namelijk energiezuinig gekoeld worden. Van Hurck had er vertrouwen in. “Het zag er direct goed uit.”

De lucht is in alle sport- en oefenruimtes altijd lekker koel, fris en gezond

Uiteindelijk werd besloten het nieuwe pand in totaal van negen units te voorzien. Dit tot volle tevredenheid van Van Hurck. “Het systeem werkt super en is zeer makkelijk bedienbaar. Door continue CO2-meting past het klimaatsysteem zich bovendien snel en automatisch aan elke situatie aan. Hierdoor is de lucht in alle sport- en oefenruimtes altijd lekker koel, fris en gezond. En, ook in het zwemgedeelte is het binnenklimaat zeer comfortabel. Zowel de temperatuur als de relatieve vochtigheid is ook daar dik in orde. En, ondanks dat er veel geventileerd wordt, tocht het nergens. Ik krijg dan ook alleen maar positieve reacties van de sporters. Het is echt heerlijk werken zo,“ aldus Van Hurck.

"Ondanks dat er veel geventileerd wordt, tocht het nergens."

Neem contact op voor meer informatie

Misschien ook interessant:

Achter de schermen bij bioscoop Industry

Industry Bioscoop

Cuijk

Zalen°Concept

Prettig binnenklimaat, ook wanneer de bezetting sterk wisselt

Dorpshuis Trefpunt

Thesinge

Zalen°Concept

Samenwerking installateur en Klimaatgroep Holland bij Progress Sport & Health

Progress Sport & Health

Dordrecht

Zalen°Concept

Offerte aanvragen