Het Scholen┬░Concept, belangrijker dan ooit!

Column
Gepubliceerd op:
Het Scholen°Concept, belangrijker dan ooit!

Gommes, wat hebben we toch onvoorstelbare en onvoorspelbare weken achter de rug. Dat kan je toch niet in enige zinnen samenvatten wat zich allemaal afgespeeld heeft in de wereld! Dat moeten we ook helemaal niet willen. Maar misschien mogen we wel op een specifiek aspect inspringen, om het verhaal overzichtelijk te houden.

En dan kunnen we ons op uw en mijn (bonus)kinderen richten bijvoorbeeld. Die zo maar opeens niet meer naar school mochten. Die hierdoor misschien angstig werden of juist een soort van vakantiegevoel kregen. Maar die toch al snel weer vol aan de bak moesten. Nu vanuit huis met het nieuwe online lesgeven als leidraad. En met moeder of vader als nieuwe onderwijzer(es). Misschien zelfs nog wel strenger dan hun eigen juf of meester. Wennen was het zeker…

Weer terug naar school

Langzaam maar zeker neemt het normale leven het weer enigszins over van het thuiszitten. Een proces met horten en stoten gepaard gaand. Maar wat is het normale leven tegenwoordig? Voorlopig zitten we nog wel even vast in en aan de ‘anderhalvemetersamenleving’. Maar het begin is er weer. En dat geldt ook voor de jeugd die langzaam maar zeker de schoolbanken weer weet te vinden en deze herovert. Nog even op een andere manier doorbijten want binnenkort staan de schoolvakanties immers al weer voor de deur. Een gebrek aan flexibiliteit is ze niet aan te rekenen.

Ik heb de afgelopen maanden toch wel regelmatig aan het Scholen°Concept van Klimaatgroep Holland moeten denken. Mooi eigenlijk dat dit klimaatbeheersingsbedrijf met dit concept al zo lang toonaangevend is in Nederland. En dat ze als een van de eerste grote spelers op de markt zagen dat de luchtkwaliteit in scholen vaak van een belabberde kwaliteit was en nog steeds is. En er vervolgens ook iets aan konden doen. Het Scholen°Concept kwam als geroepen en die lokroep klinkt nu misschien nog wel nadrukkelijker als nooit te voren.

Een binnenklimaat van A-kwaliteit

Want wat is een goede ventilatie en een frisse lucht – en binnenklimaat toch belangrijk. Daar hoef je helemaal niemand meer van te overtuigen. Want iedereen weet nu bijvoorbeeld wat onder aerosolen verstaan worden. Wat maakt Klimaatgroep Holland met het Scholen°Concept één van haar kernwaardes meer dan waar. Want je kunt wel zeggen en schrijven dat je voor A-kwaliteit gaat maar dat moet je dan ook nog maar even kunnen bewijzen.

Maar bij het Scholen°Concept komen innovativiteit, uitstraling, betrouwbaarheid en kwaliteit toch mooi even bij elkaar. Het concept wordt ook nog eens vakkundig en uit het zicht weggewerkt en is naast fluisterstil en energiezuinig ook nog eens eenvoudig per leslokaal te bedienen. En dit laatste kan zelfs op afstand gebeuren vanuit de meldkamer in thuishaven Groningen. Hoewel het grotendeels middels sensoren toch vaak al automatisch gebeurt.

Op naar een beter leerklimaat!

Back to school! Dat klonk nog nooit zo mooi en overtuigend. Gelukkig hebben we die vrijheid weer enigszins. En daarbij ben je nooit te oud om te leren. Dat klopt maar dan moeten de leeromstandigheden wel optimaal zijn. En laat dat nu juist in driekwart van de scholen niet het geval zijn. Dat doet wat met leerlingen en docenten. Wellicht zijn de vakantiemaanden te gebruiken om na te denken over hoe het wel kan. En met welke (installatie)partner...

Bert Koster is tekstschrijver en schrijft met regelmaat columns voor Klimaatgroep Holland over actuele onderwerpen. Altijd wordt op een grappige of onverwachte wijze een brug geslagen tussen de actualiteit en de innovatieve klimaatoplossingen van Klimaatgroep Holland. Meer informatie: www.bert-koster.nl

Misschien ook interessant:

Het slotakkoord
Column

Het slotakkoord

De allerlaatste column van Bert Koster. 'Acht jaar geleden was daar die mooie kans van Klimaatgroep Holland en gezamenlijk trokken we op naar het drukke kruispunt des levens waar onze wegen nu scheiden.'   

Aan alles komt een eind
Column

Aan alles komt een eind

In januari 2013 was Klimaatgroep Holland mijn eerste werkgever. Ik kreeg de kans om als een soort van try-out zes proefcolumns te schrijven.

Extreme drukte
Column

Extreme drukte

Nog even en we kunnen aan het eind van het jaar de balans opmaken over 2020. Eén woord komt direct bij mij bovendrijven en dat is het woord bizar. Want 2020 gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in als een bizar jaar. Punt.

Offerte aanvragen