Dan maar de lucht in...

Column
Gepubliceerd op:
Dan maar de lucht in...

Ik merk dat ik de julicolumn altijd met dubbele gevoelens schrijf. Voor mij breken tijdens de zomermaanden rustiger tijden aan. Maar voor de opdrachtgever waar ik dit verhaal voor maak is het dan vaak topdrukte. En dit jaar misschien nog wel veel meer. In de afgelopen maanden is nog nadrukkelijker duidelijk geworden hoe belangrijk het Scholen°Concept wel niet is voor frisse lucht in leslokalen. Waar ik zonniger oorden opzoek, moeten veel montagemedewerkers van Klimaatgroep Holland dus juist vol aan de bak.

Maar ook voor hen is er vast wel een moment dat ze even de boel, de boel kunnen en mogen laten. Waarbij voor heel veel Nederlanders de priemende hamvraag geldt, waar gaan we in vredesnaam op vakantie dit jaar? Menigeen zag zijn reis geannuleerd worden en wachten nog op hun voucher. Degenen die hun vakantie altijd later boeken, staan nu voor een dilemma. Pak ik toch nog het vliegtuig naar zonniger oorden, ga ik hutje mutje zitten op de Hoge Veluwe of prefereer ik ‘Hintergarten’?

Vakantiebestemming

Wij zijn er als gezin vaak vroeg bij met boeken. Aan het eind van het jaar wordt mijn partner al onrustig en struint het internet af naar mooie vakantieaanbiedingen in Europa. Vaak nemen we de auto, dat scheelt een hoop geregel qua vervoer en bagage. Maar eind 2019 kwam ze met Tenerife op de proppen. Eén van de parels van de Canarische eilanden, onderdeel van Spanje. Het vakantieland bij uitstek.

En dat eiland leent zich nu eenmaal niet voor een autoritje er naar toe. En dus gingen we voor een totaalpakket en vliegen we vanaf het Duitse Düsseldorf. Medio december was het geregeld, er leek geen vuiltje aan de lucht. Van corona hadden wij nog nooit gehoord. Dat zou snel veranderen...

De vakantie leek ver weg

Man, wat kwamen we in een turbulentie terecht. We hadden wel andere beslommeringen aan de kop dan aan de vakantie te denken. Hoewel, door de lockdown was er tijd genoeg om er over te piekeren. Maar de zorg om de zorg en de vele patiënten op de IC was veel urgenter. De vakantie leek verder weg dan ooit en dat deerde ons helemaal niets. Je moest er toch ook niet aan denken om het onheil op te zoeken in het land dat zo zwaar getroffen werd door het coronagebeuren.

Maar na twee angstige maanden, keerde het tij. Zonniger tijden braken aan en Spanje stelde haar grenzen weer open zonder de verplichte quarantaine van twee weken. En dus heeft het er alle schijn van dat we naast onze koffers ook onze biezen kunnen pakken. Wie had dat kunnen denken?

Ventilatie in vliegtuigen

Maar er zit nog wel een addertje onder het gras. Want waarom moet je op een terras anderhalf meter afstand van elkaar houden en zit je in een vliegtuig dicht op elkaar? Kan dat allemaal zo maar? Reisdeskundigen bezweren dat de ventilatie in vliegtuigen zo goed werkt dat de kans op besmetting nihil is. Daar moet ik dan maar op vertrouwen. Maar als ik het voor het zeggen had dan zou ik gewenst hebben dat de montagemedewerkers van Klimaatgroep Holland het Scholen°Concept even zouden laten rusten om zich op het binnenklimaat van ons vliegtuig te concentreren….

Hoe het allemaal afloopt? Ik houd u op de hoogte. Waar u ook heen gaat, ik wens u allemaal veel vakantieplezier toe! Dichtbij of verder weg.

Bert Koster is tekstschrijver en schrijft met regelmaat columns voor Klimaatgroep Holland over actuele onderwerpen. Altijd wordt op een grappige of onverwachte wijze een brug geslagen tussen de actualiteit en de innovatieve klimaatoplossingen van Klimaatgroep Holland. Meer informatie: www.bert-koster.nl

Misschien ook interessant:

Het slotakkoord
Column

Het slotakkoord

De allerlaatste column van Bert Koster. 'Acht jaar geleden was daar die mooie kans van Klimaatgroep Holland en gezamenlijk trokken we op naar het drukke kruispunt des levens waar onze wegen nu scheiden.'   

Aan alles komt een eind
Column

Aan alles komt een eind

In januari 2013 was Klimaatgroep Holland mijn eerste werkgever. Ik kreeg de kans om als een soort van try-out zes proefcolumns te schrijven.

Extreme drukte
Column

Extreme drukte

Nog even en we kunnen aan het eind van het jaar de balans opmaken over 2020. Eén woord komt direct bij mij bovendrijven en dat is het woord bizar. Want 2020 gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in als een bizar jaar. Punt.

Offerte aanvragen