Wij geven je binnenruimte zuurstof

Van idee tot een aangenaam en gezond binnenklimaat

 

Innovatie en ontwikkeling

Vanuit 100% eigen en eigenwijze ideeën ontwikkelen we nieuwe, betere en duurzamere systemen. Tegen natuurkundige wetten in, buiten de gebaande paden, wij kijken anders naar binnenklimaat. We doen dit samen met de branches waar wij voor ontwikkelen. Én samen met hoogwaardige partners met uiteenlopende expertises, zoals IoT, luchtbehandelingstechniek en mechanica. Dit zijn partners waar wij al jaren mee samenwerken. Dit tezamen maakt dat wij tot slimme, energiezuinige en vernieuwende concepten komen, al 18 jaar lang.

 

Productie

De productie doen wij zelf. Daardoor zijn we wendbaar: ideeën kunnen snel worden getest en doorgevoerd. Continue verbetering is dan ook onderdeel van ons productieproces. Door zelf te produceren hebben we ook grip op duurzaamheid, zo maken we gebruik van zoveel mogelijk gerecycled materiaal en is het proces zo energiezuinig mogelijk.

 

Technische berekening en tekening

Met de juiste berekeningen en tekeningen zorgen we ervoor dat onze systemen doen wat ze moeten doen. Er zijn veel toepassingen mogelijk zoals voor toe- en afvoer, capaciteit van het systeem en posities. Wij zijn daarin de partner van de eindgebruiker, adviseur, aannemer of installateur, samen zorgen we ervoor dat een gebouw voorzien wordt van een gezond en aangenaam binnenklimaat. We delen onze klimaattechniekkennis en stellen formats, voorbeelden, rapporten, certificaten en energieberekeningen beschikbaar.

We kunnen de berekeningen en tekeningen ook rechtstreeks verzorgen of werk uit handen nemen van bouwpartners.

 

Installatie

Op basis van de technische tekeningen wordt het klimaatsysteem geïnstalleerd. De dakkappen, geveloplossingen en kanalen zijn ontworpen voor minimale luchtzijdige weerstand. Het klimaatsysteem wordt gekoppeld aan verlichting en zonwering en door middel van sensoren bestuurd. Hierdoor wordt er minimaal energie verbruikt: het systeem gaat alleen in actieve modus wanneer dit nodig is.

Installatie van de klimaatsystemen en toebehoren kan naar keuze door Klimaatgroep Holland of een installateur gebeuren. We hebben heldere instructies voor uitvoering en door de plug-and-play installatie worden fouten voorkomen. Zo zijn bijvoorbeeld alle connectoren stekerbaar te installeren, waardoor aansluiten een kwestie is van de juiste steker in juiste connector pluggen.

 

 

Configuratie en inbedrijfstelling

Na installatie wordt er door een productspecialist het binnenklimaatsysteem in werking gesteld. De parameters worden geconfigureerd op de wensen van de eindgebruiker en de mechanische en luchtzijdige werking wordt gecontroleerd. Kloktijden en vakantieregeling worden ingesteld zodat het systeem weet wanneer er in energiezuinige rustmodus kan gaan.

Ook wordt de toegang tot de Meldkamer ontsloten, hierdoor kan vanaf dat moment het systeem op afstand beheerd worden. Na configuratie en inbedrijfstelling gaat de standaard tweejarige garantie in, ook is het mogelijk om 10 jaar product- en prestatiegarantie af te nemen.

 

Service en zekerheid

Het klimaatsysteem wordt nu in gebruik genomen, het slimme systeem doet zijn werk en jij hebt een aangenaam, gezond en energiezuinig binnenklimaat.

We borgen niet alleen het resultaat bij oplevering maar ook op lange termijn. Met onze onderhoudsservice zorgen wij ervoor dat het systeem optimaal blijft werken. Dit doen we onder andere door periodiek onderhoud, software updates vanuit de Meldkamer en optimalisatie op comfort en energieverbruik. We houden je op de hoogte met managementrapportages en ontzorgen compleet wanneer je kiest voor 10 jaar product- en prestatiegarantie. Verandert de functie of het gebruik van een ruimte, dan passen wij eenvoudig de configuratie aan. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan hergebruiken wij (of partners) de grondstoffen en daarmee is ook de duurzame cirkel rond.

Klimaatgroep Holland in het kort:

  • Specialist op het gebied van gezond en aangenaam binnenklimaat
  • Innovatieve concepten voor onderwijs, retail, industrie, food, kantoren en zalen
  • Duurzamer, groener en efficiënter:

Klimatiseren met sensoren

Intelligente warmteterugwinning

Standaard nachtkoeling

All-electric: gasloos en warmtepomp

Ruimte over voor bijv. zonnepanelen

"Klimaatgroep Holland is een partner voor het gehele binnenklimaat, van advies tot klimaatbeheersing die wérkt"

Ontdek onze binnenklimaatconcepten

Onze projecten

Achter de schermen bij bioscoop Industry

Industry Bioscoop

Cuijk

Zalen°Concept

“Samen moeten we het doen” - interview met schoolbestuurder Tiemen Oosterhoff

GBS de Wiekslag

Schildwolde

Scholen°Concept

Op de grens van het technisch mogelijke

Zeton

Enschede

Productie°Concept

Offerte aanvragen