Uitleg klimaatsysteem scholen

Ventileren, verwarmen en koelen met één klimaatsysteem: het Scholen°Concept

Eindelijk geen gedoe meer met te warme, te koude of te benauwde scholen. Gewoon altijd lekkere frisse en gezonde lucht in het hele schoolgebouw: het Scholen°Concept regelt het voor u. Ventileren, verwarmen en koelen met één klimaatsysteem. Dat leert (en werkt) wel zo prettig.

Het Scholen°Concept

Het Scholenconcept is de alles-in-1 klimaatinstallatie voor de Frisse School van morgen. Met onze unieke klimaattechniek wordt elk lokaal apart geventileerd, verwarmd en gekoeld, door slechts één unit per lokaal. Doordat de verschillende klimaatelementen op deze manier altijd perfect op elkaar inspelen behoren veelvoorkomende problemen als tocht, ongewenste temperaturen en ongezonde CO2 waarden dankzij het Scholenconcept definitief tot het verleden. Het concept is bovendien standaard voorzien van aanwezigheidsdetectie en vakantieplanning, en is daarnaast te koppelen aan de verlichting en zonwering. Dit alles zorgt voor een zeer hoog klimaatcomfort en een zo laag mogelijk energieverbruik. Hierdoor brengt het systeem niet alleen frisse lucht in de klas, maar ook in de portemonnee.

Ventilatie scholen

Dankzij een continue luchtkwaliteitsmeting (CO2) zorgt het Scholenconcept altijd voor voldoende frisse ventilatielucht in iedere ruimte. Om dit te bereiken ventileert een standaard Scholenconcept-unit maximaal maar liefst 1200 m3 lucht per uur. Het maximaal toegestane CO2-gehalte van 800 tot 1000 p.p.m. wordt dankzij deze uitzonderlijke manier van ventileren nooit overschreden. De frisse lucht voldoet hierdoor aan alle normen van de GGD, de Arbowet en het Bouwbesluit.

Verwarming scholen

Om lekker te kunnen leren (en werken) moet de temperatuur in het lokaal op elk moment van de dag fijn en aangenaam zijn. Het Scholenconcept houdt daarom constant een oogje in het zeil en onderneemt automatisch de juiste acties om de temperatuur continu op het gewenste niveau te houden. Hierdoor bent u het hele jaar door verzekerd van een aangename temperatuur. En, voor het verwarmen van het lokaal maakt het systeem zoveel mogelijk gebruik van de warmte die vrijkomt van interne warmtebronnen als verlichting, apparatuur en lichaamswarmte. Dat scheelt een hoop energie.

Koeling scholen

Om er voor te zorgen dat het nooit te warm wordt in het lokaal is het Scholenconcept standaard voorzien van een efficiënte en energiebesparende koelmogelijkheid. Dit op basis van vrije koeling (d.m.v. gefilterde buitenlucht) en gratis nachtkoeling. De geïntegreerde besturing zorgt ervoor dat dit proces geheel automatisch en vlekkeloos verloopt. Optioneel is het mogelijk om met het Scholenconcept mechanisch te verkoelen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Geen gedoe meer met te warme, te koude of benauwde scholen
Altijd frisse en gezonde lucht in het hele schoolgebouw