Een gezonde en aangename winkel met energiezuinige klimaatbeheersing

Verkoopruimtes klimatiseren wordt steeds complexer: grote oppervlaktes met een wisselend publiek, meer apparatuur die warmte produceert en steeds hogere milieueisen. Daarnaast hangen klimaatsystemen vaak onaantrekkelijk in het zicht en maken ze een storend geluid. 

Het Retail°Concept is de oplossing voor een betaalbaar en comfortabel winkelklimaat. Ons innovatieve klimaatbeheersingssysteem is samen met de retail en bouwpartners ontwikkeld. Grote verkoopruimtes klimatiseren we op een efficiënte en kostenbesparende manier door middel van één systeem. Het Retail°Concept is toekomstgericht door sensoren, laag energieverbruik en duurzame mogelijkheden, zoals warmtepomp en gasloos.

 

Offerte aanvragen Gratis informatiepakket

Retail°Concept: verwarmen, koelen en ventileren met één systeem

DONWLOAD DIRECT

Brochure Retail°Concept

Betrouwbaar klimaatsysteem voor verwarmen, ventileren en koelen

Eén klimaatsysteem dat volautomatisch het binnenklimaat in uw winkel regelt door middel van sensoren. Zijn er veel mensen in de winkel of is de winkel gesloten, dan reageert het systeem hierop. Temperatuur en ventilatie zijn dus altijd optimaal. De ventilatie is geheel traploos uitgevoerd, werkt op basis van continue CO2-meting en kan variëren tussen 0 en 100%. Eventueel is alles tijdelijk handmatig aan te passen in de web-based omgeving of het paneel aan de wand, zodat volledig aan de wens wordt voldaan.

Luchtkwaliteit geborgd met sensoren

Voor een aangename winkelbeleving moet het behaaglijk zijn in de winkel. Maar wat 'behaaglijk' is, verschilt per moment en per ruimte. Immers, wanneer er veel mensen in de winkel aanwezig zijn is er een andere behoefte aan ventilatie dan wanneer je net opengaat en er alleen personeel aanwezig is. Het Retail°Concept werkt met slimme sensoren die een continu de relatieve vochtigheid en temperatuur meten. Hierdoor wordt het binnenklimaat volautomatisch geregeld en is er de hele dag een gelijkmatige temperatuur zonder tocht. Dat is zowel comfortabel voor uw klanten als uw medewerkers.

Comfortabel winkelklimaat tegen lage kosten

In verhouding met andere klimaatsystemen voor de retail is het Retail°Concept bescheiden in investering en zijn de onderhoudskosten laag. Door gebruik van slimme technieken is het concept uiterst energiezuinig. Hierdoor worden uw maandelijkse energielasten aanzienlijk verminderd. Zo wordt warmte van verlichting gebruikt in delen van uw pand die meer warmte behoeven. Daarnaast maakt het Retail°Concept gebruik van nachtkoeling, een (kosten) efficiënte manier om iedere dag fris te beginnen!

24/7 monitoring en bijsturing

Het concept wordt standaard gekoppeld aan onze meldkamer, waardoor 24/7 monitoring mogelijk is. Dit resulteert in een absolute waarborging van de prestatie, het comfort en de energiezuinigheid van het concept. Signaleren wij afwijkingen, dan grijpen wij zo mogelijk op afstand in, zonder uw klanten en personeel hierbij te storen.

Gebruiksvriendelijk en makkelijk te besturen

Zoals genoemd wordt uw klimaatsysteem op afstand beheerd door ons. U kunt zelf natuurlijk ook het systeem instellen en beheren. In iedere ruimte bedient u het systeem door middel van een paneel aan de wand. Daarnaast beschikt u over centrale bediening via een gebruiksvriendelijke web-based omgeving. Deze omgeving kunt u raadplegen met een pc of laptop maar ook via mobile devices zoals een tablet. Uiteraard kan u er ook voor kiezen om alleen vanuit een centrale bediening uw klimaatsysteem te beheren.

Optimale winkelbeleving door fluisterstil en compact systeem

U wilt niet dat het klimaatsysteem de winkelbeleving in de weg staat, hiermee is in het ontwerp van het Retail°Concept rekening gehouden. Het systeem is compact en kan makkelijk op het dak worden geplaatst. Hierdoor houdt u ruimte op het dak over voor zonnepanelen, heeft u geen apparatuur in uw winkel staan en kan onderhoud worden uitgevoerd zonder verstoring van de winkelvloer. Heeft u het systeem liever binnen staan, dan zijn hier ook goede mogelijkheden voor omdat de omvang van het systeem compact is. Bovendien is de klimaattechniek fluisterstil, dus of u kiest voor een binnen- of buitenoplossing, u heeft geen geluidshinder in de winkel.

Toekomstgericht met duurzame mogelijkheden

Het Retail°Concept is toekomstbestendig met innovatieve technologie en duurzame mogelijkheden. Het systeem is zeer energiezuinig door de dynamische warmteterugwinning. Uw winkel wordt verwarmd door bijvoorbeeld aanwezige mensen en verlichting, door gebruik te maken van deze warmte bij de ventilatie realiseren we een zeer energiezuinig fris binnenklimaat. Daarnaast is het concept gasloos en met een warmtepomp in te zetten. U heeft dus niet alleen een klimaatsysteem dat nu een goed binnenklimaat biedt, maar u investeert ook in een duurzame toekomst.

WAAROM KIEST U VOOR HET RETAIL˚CONCEPT?

Bespaar flink op uw energie- en exploitatiekosten

Dankzij uitgekiende techniek en duurzame kwaliteit.

Zeer lage geluidsproductie

Dit systeem kenmerkt zich doordat het nauwelijks hoorbaar is, zowel binnen als buiten. Zo ondervinden uw klanten en medewerkers geen hinder. 

Het concept biedt veel mogelijkheden

En onderscheidt zich daarmee van de rest van de markt.

 

Winkelbeleving is optimaal

Geen hinder op de winkelvloer van de opbouw, het systeem zelf en het onderhoud.

Past zowel nieuwbouw als bestaande bouw

Uitermate geschikt voor de groot- en detailhandel sector. Het systeem is aan te sluiten op een huidige CV-installatie of warmtepomp.

Klimaatgroep Holland is partner van de Retail

Door veel projecten en jarenlange ervaring zijn wij specialist in uw branche.

Onze retail projecten

“Betere klimaatbeheersing en besparen op je energie rekening”

Home Center Wolvega

Wolvega

Retail°Concept

Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Pon Dealer

Barneveld

Retail°Concept

Verduurzamen van Welkoop & Boerenbond winkels: dit is specialistisch werk

Welkoop en Boerenbond

Meerdere locaties

Retail°Concept

Download
Ga voor een comfortabele en gezonde winkel- en werkomgeving
met het Retail°Concept
Offerte aanvragen