Referentiebezoeken gaven Attractiepark Sprookjeshof een goed beeld

Referentiebezoeken gaven Attractiepark Sprookjeshof een goed beeld

Gesitueerd in het noorden van Drenthe, tussen Assen en Groningen, bevindt zich Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Al 30 jaar is de familie Tolner hier de trotse eigenaar van. In april 2010 hebben zij de deuren geopend van de nieuwe indoor speelhal, Kabouter Klauter Kasteel, welke zich op hetzelfde terrein bevindt. Weer of geen weer: bij het Sprookjeshof kun je altijd terecht voor een hoop plezier voor jong en oud.

Het Kabouter Klauter Kasteel is ca. 3.000m2 groot en biedt voldoende ruimte aan ca. 700 kinderen. De helft van deze hal bestaat uit drie verdiepingen, de andere helft is open, hier bevinden zich de grote attracties.

Referentiebezoeken gaven een goed beeld

Albert Tolner, mede-eigenaar van het Sprookjeshof: “In eerste instantie had ik een installatie-adviseur in de arm genomen, maar ik had niet genoeg vertrouwen in de oplossing die zij mij voorstelden. Hierdoor ben ik zelf op zoek gegaan naar een andere oplossing. Door de positieve verhalen van een aantal andere opdrachtgevers van Klimaatgroep Holland werd ik nieuwsgierig. Ik heb onder andere een bezoek gebracht aan AP Nederland, assemblagebedrijf van diverse producten, en een medewerker van het Sprookjeshof is naar de TT-Hall in Assen geweest tijdens een optreden van Mental Theo. Beide keren was men zeer enthousiast over het binnenklimaat dat in deze gebouwen ervaren werd.

Bezoekers staan versteld van de prettige temperatuur in de hal

Vervolgens ben ik in gesprek gegaan met Klimaatgroep Holland. Zij hebben mij een goed en duidelijk advies gegeven. Door de situatie uitvoerig te bespreken en het eisen- en wensenpakket goed af te stemmen is er een intensieve samenwerking ontstaan. Op deze manier zijn we tot een oplossing gekomen waar iedereen zeer tevreden over is. We krijgen dan ook veel reacties van bezoekers die versteld staan van de prettige temperatuur in de hal,” aldus Albert Tolner.

Te allen tijde voldoende frisse lucht

Voor het optimaal klimatiseren van deze zeer specifieke en grote ruimte is er gekozen voor de ComfortTop-installatie van Klimaatgroep Holland. Per verdieping wordt er geconditioneerde lucht, tochtvrij verspreid. De ComfortTop kenmerkt zich door eenvoud. Een enkele installatie welke niet alleen verwarmt, maar ook koelt en ventileert.

“Belangrijke aandachtspunten voor de inrichting van het binnenklimaat in de speelhal zijn voor mij dat er te allen tijde voldoende frisse lucht aanwezig is, akoestisch comfort en een prettige temperatuur het hele jaar door. Ik wil voorkomen dat de kinderen loom en moe worden, omdat er te weinig zuurstof in de ruimte is, dit kan namelijk tot ongelukken leiden,” aldus Albert Tolner.

Automatisch aangenaam en zomernachtkoeling

De ComfortTop meet constant op 3 verschillende niveaus het CO2-gehalte in de ruimte. Wanneer dit gehalte boven het toegestane niveau dreigt te komen, gaat het systeem automatisch ventileren. Hierdoor is er dus altijd sprake van voldoende frisse en gezonde lucht, met instandhouding van de gewenste temperatuur.

De ComfortTop-installatie is niet uitgevoerd met airconditioning en toch is het lekker koel in de speelhal. Dit komt met name door de zomernachtkoeling. Gedurende de nacht wordt de ruimte voorzien van gratis frisse buitenlucht. Deze koele lucht wordt opgeslagen in de materialen in de ruimte. De dag begint dus met een aangename temperatuur en gedurende de dag staan de materialen de opgeslagen koelte af aan de ruimte, waardoor de temperatuur niet of nauwelijks toeneemt. Door de toepassing van deze zomernachtkoeling, blijven ook de energiekosten laag ten op zichte van een airconditioning.

“De realisatie van de speelhal vond plaats gedurende de zeer strenge winter van eind 2009 begin 2010. Ondanks deze extreme kou stond Klimaatgroep Holland voor ons klaar en zijn we niet achterop geraakt in de bouwplanning. Er is altijd sprake geweest van goed overleg en een dito service. Bij Klimaatgroep Holland weet je altijd waar je aan toe bent,” aldus Albert Tolner.

Neem contact op voor meer informatie

Misschien ook interessant:

Duurzaamheid en comfort gaan hand-in-hand in Paviljoen van De Dame

Paviljoen van De Dame

Paterswolde

Modulaire oplossing

Luchtvochtigheid en voldoende zuurstof belangrijk voor Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

Voorst

Modulaire oplossing

Offerte aanvragen