Luchtvochtigheid en voldoende zuurstof belangrijk voor Thermen Bussloo

Luchtvochtigheid en voldoende zuurstof belangrijk voor Thermen Bussloo

Net buiten Apeldoorn in de groene omgeving van Voorst, vindt u Thermen Bussloo. Thermen Bussloo is een exclusief sauna-, beauty- en spa resort waar tijdloos genieten van de rust en de ontspannen sfeer centraal staan. Het totale gebied van Thermen Bussloo is 4,5 hectare groot, waarvan 3.200m2 indoor. En Thermen Bussloo blijft volop in ontwikkeling. Om compleet tot rust te kunnen komen, is het van groot belang dat het binnenklimaat optimaal is.

Hans Dolman, directeur Thermen Bussloo: “Iedere dag moet het service niveau op en top zijn. De bezoeker staat voor ons op nummer 1. We willen dat de bezoeker zich op zijn of haar gemak voelt, totale ontspanning vindt. En dat moet overal zo zijn, buiten, in de sauna, in het restaurant of tijdens een massage. Hierbij is het dus heel belangrijk dat het binnenklimaat optimaal geregeld is. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de luchtvochtigheid, voldoende zuurstof en een aangename temperatuur. Nooit eerder was er in Nederland zo’n groot beautyresort ontwikkeld dus wisten we ook niet goed hoe we de inrichting van het binnenklimaat aan moesten pakken. Hiervoor heb ik Klimaatgroep Holland ingeschakeld.”

Gebrek aan zuurstof en hoge luchtvochtigheid

Kenmerkend voor dit soort complexen is het gebrek aan zuurstof door de hoge luchtvochtigheid, men kan het daardoor snel benauwd krijgen. Dit is niet wenselijk dus moet er gezorgd worden voor voldoende ventilatie, maar waarbij de temperatuur wel gewaarborgd blijft.

Iedere ruimte apart geklimatiseerd

Er is gekozen voor een decentrale klimaatoplossing. Iedere ruimte wordt apart geklimatiseerd. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was dat we niet onnodig veel energie gingen verbruiken. Daarom is het klimaatsysteem zo ontwikkeld dat de ruimten welke een warmte-overschot hebben, dit afstaan aan de ruimten waar een warmte-tekort is. Dit zorgt voor een optimaal rendement.

Het allerbelangrijkste is dat de klant tevreden is

“Het complex is in september 2006 opgeleverd en in een recordtijd van ca. 9 maanden gebouwd. De druk om het zo snel te kunnen realiseren was dus enorm, maar gelukkig konden we op iedereen rekenen. En zijn we met z’n allen heel trots op het resultaat. En het allerbelangrijkste is dat de klant ook tevreden is. En zelfs nu zijn we nog lang niet klaar met ontwikkelen. Door de goede naam die we inmiddels hebben gevestigd, blijven we groeien en moeten we blijven ontwikkelen om een capaciteitsgebrek voor te kunnen blijven,” aldus Hans Dolman.

Onderhoud zonder overlast voor bezoekers

Thermen Bussloo is bijna 365 dagen per jaar open van ’s morgens tot ’s avonds. Om toch regelmatig onderhoud te kunnen plegen aan de installaties doet de servicemonteur van Klimaatgroep Holland dit ’s nachts wanneer het complex voor bezoekers gesloten is. Hierdoor zorgen we nooit voor overlast.

“De service en communicatie van en met Klimaatgroep Holland is uitstekend. De samenwerking verloopt goed en we krijgen altijd snel een reactie bij vragen. Klimaatgroep Holland doet wat ze beloofd,” aldus Hans Dolman.

Neem contact op voor meer informatie

Misschien ook interessant:

Duurzaamheid en comfort gaan hand-in-hand in Paviljoen van De Dame

Paviljoen van De Dame

Paterswolde

Modulaire oplossing

Referentiebezoeken gaven Attractiepark Sprookjeshof een goed beeld

Attractiepark Sprookjeshof

Zuidlaren

Modulaire oplossing

Offerte aanvragen