Jarenlange samenwerking tussen installateur en klimaatspecialist

Jarenlange samenwerking tussen installateur en klimaatspecialist

Jarenlange samenwerking tussen installateur en klimaatspecialist: weinig nawerk en een hoge mate van klanttevredenheid

MFA De Grift in Hoogersmilde, Dr. Nassau College in Gieten, IKC Groote Veen in Eelde, OBS het Oelebred in Tynaarlo en MFC 't Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Het is een greep uit de vele projecten die Harwig Installatietechniek en Klimaatgroep Holland samen hebben voltooid. Wij zijn erg blij met en trots op onze samenwerking met Harwig en de mooie projecten die we samen doen. We gingen in gesprek met Bernard Nederhoed, directeur van Harwig, om er achter te komen wat zijn motivatie en ervaring is in deze samenwerking.

De samenwerking van Harwig Installatietechniek en Klimaatgroep Holland gaat al jaren terug, tot aan 2008. “Het startte met twee verzamelgebouwen: een zorg-verzamelpand in Emmen (Kop van Zuid) en een kantoor-verzamelpand in Assen (Messchenveld). De bouwdirectie van het project in Emmen kende de oplossing van Klimaatgroep en zo kwam de eerste samenwerking tot stand,” vertelt Bernard Nederhoed. “Hierna volgde een hele rits aan scholen, zowel nieuwbouw als renovatie.”

W-installaties uitbesteden aan specialisten

Harwig Installatietechniek is al meer dan 110 jaar een betrouwbare expert op het gebied van installaties: elektrotechniek, beveiligingstechniek en installatietechniek. “Het onderwijs en de gezondheidszorg zijn belangrijke branches voor ons maar ook overheidspanden en kantoorgebouwen vallen binnen ons werkgebied. Van origine zijn we een e-installateur met de nadruk op beveiligingstechniek. Werktuigbouwkundige installaties besteden we, met name in grote projecten, graag uit aan specialisten.” Aldus Nederhoed.

Voorkeur voor Klimaatgroep

Zo wordt ook de klimaattechniek regelmatig uitbesteed, Nederhoed vertelt hierover: “Als wij een opdracht gegund krijgen dan willen wij die natuurlijk goed uitvoeren, en het is plezierig dat dit zo weinig mogelijk nawerk oplevert. Daarom besteden we graag het klimaat uit aan specialisten, hierdoor ligt de verantwoordelijkheid en garantie bij hen en dit scheelt ons inregelwerk.”

Als de oplossing van Klimaatgroep Holland binnen de opdracht past, dan ligt hier voor Harwig de voorkeur. Nederhoed geeft aan: “In de samenwerking met Klimaatgroep Holland weten we dat als er iets is, dat dat wordt opgelost, er is weinig nawerk en een hoge mate van klanttevredenheid.”

Geen gezeik garantie

“Vaak lopen we tegen problemen aan met het klimaat als we dat zelf doen, wij hebben er daarom graag een specialist bij die het van a tot z regelt. In de samenwerking met Klimaatgroep Holland betekent dit geen gezeik garantie. Bij problemen of vragen wordt er proactief geschakeld. Zowel met directeur Harry Vaatstra als met de medewerkers, dat is een hele prettige ervaring”, legt Nederhoed uit.

VO Beilen toch decentraal

Op dit moment werken de twee bedrijven samen aan de nieuwbouw Voortgezet Onderwijs school in Beilen. Dit betreft een UAV-GC (Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen) project, waarbij er van ontwerp t/m onderhoud één contract is. In de initiële vraagspecificatie stond een centraal systeem omschreven, maar later is toch besloten voor het decentrale Scholen°Concept van Klimaatgroep Holland. “Dit heeft te maken met de kwaliteit die het concept biedt en daarnaast kon er een stukje bezuinigd worden op het kanaalwerk.”

“Met name in nieuwbouw, waar er goed luchtdicht gebouwd wordt, is het Scholen°Concept erg goed toepasbaar. En nu met Corona is het een extra pré dat het een decentraal systeem is.”

Goede afstemming van belang

Nederhoed sluit af met een woord van advies: “Wat belangrijk is in de samenwerking tussen installateur en klimaatspecialist is demarcatie. Wie doet wat? Doet bijvoorbeeld de installateur het leidingwerk of behoort dit tot de werkzaamheden van de specialist? Door dit van te voren goed af te stemmen verloopt een project soepel en weet een ieder wat er van hem wordt verwacht.”

Tot slot vult hij aan: “De keuze voor Klimaatgroep is een keuze voor ervaring en een bewezen, uitontwikkeld concept. Het Scholen°Concept is daarbij veel breder toepasbaar dan alleen in het onderwijs, wij hebben dit concept ook in buurthuizen en kantoorgebouwen toegepast.”

Misschien ook interessant:

“Samen moeten we het doen” - interview met schoolbestuurder Tiemen Oosterhoff

GBS de Wiekslag

Schildwolde

Scholen°Concept

Razendsnel naar Frisse Scholen klasse B met koeling voor OBS de Zandplaat

OBS de Zandplaat

't Zand

Scholen°Concept

Pius X gezond op verschillende gebieden: op onze school doen we het samen

Basisschool Pius X

Oss

Scholen°Concept

Offerte aanvragen