SBO De Windroos in Oldenzaal is een frisse school geworden met het Scholen°Concept

SBO De Windroos in Oldenzaal is een frisse school geworden met het Scholen°Concept

De Windroos is gehuisvest in een nieuw en eigentijds gebouw. Het gebouw bestaat uit diverse klaslokalen, onderzoeks- en behandelruimtes, kantoren/spreekkamers, personeelskamer, speelzaal, gymzaal en een prachtige speelplaats met een kunstgrasveld. Moderne apparatuur draagt bij aan een comfortabel en prettige werk- en leefomgeving. Het ScholenConcept is het klimaatsysteem dat bijdraagt aan een optimaal binnenklimaat en zorgt ervoor dat De Windroos een Frisse School is geworden.

Vraaggestuurd klimaatsysteem

Peter Harbers van installateur Alferink Groenlo is positief over het ScholenConcept en was mede betrokken bij SBO De Windroos. “Via bestekwerk zijn wij in aanraking gekomen met Klimaatgroep Holland. Het Scholenconcept werkt goed en het was prettig samenwerken. Het bedrijf heeft een goede indruk achtergelaten.”

Architect Jan Lansink van John Velthuis Architecten vult aan: “Een mooi systeem. Zo denk ik samengevat over het ScholenConcept. Het klimaatsysteem is vraaggestuurd en dat werkt prettig. Aan Klimaatgroep Holland vind ik het fijn dat ze goed bereikbaar zijn, meedenken en innovatief optreden. We hebben uiteindelijk een mooie oplossing gevonden voor de lucht toe- en afvoer via gevelroosters in de stijl van het (school)gebouw.”

"We hebben een mooie oplossing gevonden voor de lucht toe- en afvoer via gevelroosters in de stijl van het schoolgebouw.”

Snel operationeel

Ook Gerard Wolbers, directeur SBO De Windroos, is blij met het ScholenConcept. “Over het product ben ik erg tevreden en het klimaatsysteem was snel operationeel. Je hoort vaak dat het maanden in beslag neemt voordat een systeem goed werkt en ingeregeld is. Dat was hier absoluut niet het geval. Qua afspraken is er voornamelijk contact geweest met de architect, maar ik weet inmiddels dat de helpdesk van Klimaatgroep Holland altijd bereikbaar is. De communicatie verloopt goed, prettig en constructief.”

Altijd op de hoogte van het functioneren van het klimaatsysteem

“Het Scholenconcept functioneert erg goed," vertelt conciërgie Frank Kotte. "Er is een hoge luchtkwaliteit, frisse klassen en de CO2 is goed geregeld. Ik merk ook dat er minder stof in de school aanwezig is. Veel contact hebben wij als school niet gehad met Klimaatgroep Holland, dat verliep voornamelijk via de installateur. Maar als ik Klimaatgroep Holland bel, staan ze meteen klaar, zijn erg behulpzaam en het contact is erg prettig. Een grote bijdrage hierin levert de meldkamer van Klimaatgroep Holland, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van het functioneren van ons hele klimaatsysteem. En ik kan vanaf één computer alle klimaatunits beheren. Gewoon ideaal!”

"Het ScholenConcept functioneert erg goed. Er is een hoge luchtkwaliteit, frisse klassen en de CO2 is goed geregeld."

Meer informatie over het Scholen˚Concept

Misschien ook interessant:

"Ik merk dat de kinderen meer actief betrokken zijn bij de lessen"

CBS de Fontein

 Harmelen

Scholen°Concept

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade maakt optimaal gebruik van restwarmte

IKC Triade

Aalsmeer

Scholen°Concept

Twee scholen in één kindcentrum bij IKC Groote Veen

Kindcentrum Groote Veen

Eelde

Scholen°Concept