CBS Votum Nostrum realiseert binnenklimaat dat decentraal én centraal beheerd wordt

CBS Votum Nostrum realiseert binnenklimaat dat decentraal én centraal beheerd wordt

CBS Votum Nostrum in Wijnjewoude stond op het punt om uit te breiden en een totale renovatie toe te passen. Dit moment werd aangegrepen om ook het binnenklimaat op deze school te verbeteren. Deze basisschool heeft gekozen voor het ScholenConcept om een optimaal binnenklimaat te bereiken.

"Het binnenklimaat op onze school was niet goed. Met name de temperatuur was niet op orde, dus er moest iets gebeuren". Aan het woord is Tjerk Postma, conciërge bij CBS Votum Nostrum. “Bij de uitbreiding en renovatie van onze school is dubbel glas geplaatst. Het klimaatsysteem van Klimaatgroep Holland functioneert goed. Vooral de bediening is handig voor docenten in de klaslokalen en alles kan beheerd worden vanuit een centrale plek in de school of vanuit de meldkamer van Klimaatgroep Holland. Doordat je ook de vakantieplanning kunt beheren, scheelt dit veel energie tijdens deze periodes. Het gaat automatisch zoals wij dat willen en hebben ingesteld. Wij zijn tevreden.”

Een systeem dat gewoon goed werkt

Via architektenbureau Eduard C. Gerds werden onder andere diverse referentiebezoeken afgelegd. Architect Eduard Gerds: “Het voornaamste aan een klimaatsysteem als het ScholenConcept is dat het goed werkt. Daarnaast kent het systeem niet alleen ventilatie, maar ook koeling en verwarming. Een goede balans tussen lucht en het geheel is CO2 gestuurd. En het is ook nog eens betaalbaar. Mooi is dat je niks van het systeem ziet, want alle techniek is keurig weggewerkt. Het resultaat is erg goed. Klimaatgroep Holland levert prima service en reageert adequaat op vragen. Mijns inziens is het bedrijf vooruitstrevend, ze gaan met de tijd mee, en werken zeer nauwkeurig.”

Meer informatie over het Scholen˚Concept

Misschien ook interessant:

"Ik merk dat de kinderen meer actief betrokken zijn bij de lessen"

CBS de Fontein

 Harmelen

Scholen°Concept

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade maakt optimaal gebruik van restwarmte

IKC Triade

Aalsmeer

Scholen°Concept

Twee scholen in één kindcentrum bij IKC Groote Veen

Kindcentrum Groote Veen

Eelde

Scholen°Concept