C.B.S. Anne de Vries eerste school met Scholen°Concept bespaart 25 procent energie

C.B.S. Anne de Vries eerste school met Scholen°Concept bespaart 25 procent energie

De Anne de Vriesschool is dan de eerste school die is uitgerust met het unieke ScholenConcept. “Het bureau dat ons bestuur adviseert ten aanzien van onderhoud en ons begeleidde bij de renovatie, attendeerde ons op de klimaatoplossing van Klimaatgroep Holland. Nadat we met elkaar in contact zijn gekomen, waren we al snel enthousiast over de geboden oplossing.” aldus Ben Wiersema, directeur van de school.

In elk lokaal is een onafhankelijk werkende klimaatregeling geïnstalleerd. Per lokaal wordt de temperatuur en de luchtkwaliteit gemeten. Op basis van de aanwezige concentratie CO2 wordt er geventileerd en verse warme of koude lucht toegevoerd. Daardoor stijgt de concentratie CO2 niet boven de gestelde normen en heerst er altijd een aangename temperatuur in de klas.

"Als we de school inlopen is het gewoon fris en er heerst geen muffe geur."

“Onze leerlingen en leerkrachten klagen niet over de temperatuur of over tocht, want de leerkracht stelt het systeem naar wens in middels een eenvoudige bediening. Als we de school inlopen is het gewoon fris en er heerst geen muffe geur. Wat ook een groot voordeel is, is dat er geen radiatoren meer nodig zijn. Het is dus ook een heel hygiënische oplossing.”

Energiezuinig verwarmen, ventileren en koelen

Het Scholenconcept beheerst het binnenklimaat volledig, waardoor het openen van ramen niet meer nodig is om te ventileren. De luchtverdeling is dusdanig dat een tochtvrije werking wordt gegarandeerd. Naast dat het ScholenConcept doet wat het moet doen; naar wens verwarmen, koelen en ventileren, is het systeem zeer energiezuinig en dus kostenbesparend. Wiersema: “Wij hebben met het Scholenconcept circa 25 procent energie bespaard en dat vind ik heel belangrijk. Dat geld kunnen we besteden aan inhoudelijke onderwijszaken. Je merkt aan alles dat deze klimaattechniek echt maatwerk voor scholen is (en voor andere ruimten waar veel mensen tegelijkertijd vertoeven): gezond, onafhankelijk in te stellen, eenvoudig te rapporteren en betaalbaar. Verder ondersteunt Klimaatgroep Holland ons, middels een IP-verbinding, op afstand. Waar veel scholen zorgen hebben over de beheersing van het binnenklimaat, heeft Klimaatgroep Holland ons ontzorgd.”

"Wij hebben met het Scholenconcept circa 25 procent energie bespaard. Dat geld kunnen we nu besteden aan inhoudelijke onderwijszaken."

Beide partijen haalden voordeel uit de samenwerking

Zowel de Anne de Vriesschool als Klimaatgroep Holland kijken terug op een prettige samenwerking. De Anne de Vriesschool kreeg het nieuwste van het nieuwste, met een perfect resultaat. Daarnaast is Klimaatgroep Holland de Anne de Vriesschool, en met name Ben Wiersema, veel dank verschuldigd. Door het wederzijds meedenken kreeg de school waarnaar het op zoek was en kreeg Klimaatgroep Holland de gelegenheid om het ScholenConcept optimaal te perfectioneren.

Officiële instaties ook enthousiast

Het ScholenConcept is inmiddels uitontwikkeld en wordt, ook door officiële instanties als SenterNovem (agentschap voor duurzaamheid en innovatie), de GGD en vanuit de overheid zeer positief ervaren, waarbij de energiezuinigheid en het innovatieve vermogen benadrukt worden. Het Scholenconcept gaat in onderwijsland dan ook niet onopgemerkt voorbij; landelijk zijn en worden scholen ingericht met deze unieke maatwerkoplossing.

Meer informatie over het Scholen˚Concept

Misschien ook interessant:

"Ik merk dat de kinderen meer actief betrokken zijn bij de lessen"

CBS de Fontein

 Harmelen

Scholen°Concept

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade maakt optimaal gebruik van restwarmte

IKC Triade

Aalsmeer

Scholen°Concept

Twee scholen in één kindcentrum bij IKC Groote Veen

Kindcentrum Groote Veen

Eelde

Scholen°Concept