Optimaal werkklimaat in nieuwbouw kantoor Elzinga Groep

Optimaal werkklimaat in nieuwbouw kantoor Elzinga Groep

De nieuwbouw van het kantoor van de Elzinga Groep in Uithuizermeeden is opgeleverd. Het kantoor is ruim opgezet om een goede werkplek te creëren in een optimaal werkklimaat. Het kantoor is in eigen beheer gebouwd en is in een half jaar gerealiseerd.

De grondlegger van de Elzinga Groep, Eke Elzinga sr, is in 1946 begonnen als dorpsmid in Workum, Friesland. In 1962 vestigde hij zich in Oudeschip, provincie Groningen, en start hij een landbouw loonbedrijf. In 1984 verhuist dit loonbedrijf naar Uithuizermeeden, naar een net aangekochte loods. In ditzelfde jaar neemt hij de machinefabriek in Oudeschip over. In de daaropvolgende jaren vinden er nog meerdere uitbreidingen plaats, waaronder in de GWW-sector en de overslag. De verschillende bedrijven vormen de Elzinga Groep. Deze bedrijven hebben een gemeenschappelijk bedrijfsbeleid. Dat is gericht op het vakkundig bedienen en ondersteunen van de klant, met een optimale oplossing voor elk probleem.

Kantoorgebouw voldeed niet meer aan eisen van deze tijd

Door de groei van het bedrijf werd het bestaande pand in Uithuizermeeden te klein en het voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Er werd besloten om op hetzelfde terrein een nieuw kantoorgebouw te realiseren. Eke Elzinga, directeur van de Elzinga Groep: “Mede doordat het kantoorgebouw is uitgevoerd met een plat dak, is het van groot belang dat het binnenklimaat in het kantoor goed geregeld is, om te hoge temperaturen te voorkomen. In het oude kantoorgebouw was het vaak te warm, waardoor het personeel niet altijd goed kon werken. Via de installateur, Ekema Scholtens b.v. zijn we in contact gekomen met Klimaatgroep Holland.”

Voor iedere werknemer een aangenaam binnenklimaat

In het oude kantoorgebouw werd ook met enige regelmaat geklaagd over het binnenklimaat. Om dit in het nieuwe kantoorgebouw te voorkomen heeft de Elzinga Groep gekozen voor het KantorenConcept. Voor het kantoor van de Elzinga Groep is gekozen voor een warmtepompinstallatie met aanvullend een balansventilatiesysteem uitgerust met dynamische warmteterugwinning (WTW). “De belangrijkste voordelen van het toepassen van het KantorenConcept zijn: het hoge rendement van het systeem, de regeling per ruimte en de gebruiksvriendelijkheid. Je hebt eigenlijk geen omkijken naar het systeem, het regelt alles automatisch. Werknemers kunnen zelf per ruimte bepalen welke temperatuur ze willen. Hierdoor zijn ze dan ook zeer tevreden en krijg ik ook geen klachten meer. Kortom: een perfect binnenklimaat voor iedereen,” aldus Eke Elzinga.

Meer informatie over het KantorenĖšConcept

Misschien ook interessant:

Klimaatbeheersing met oog voor architectuur

 Royal Agrifirm Group

Apeldoorn

Kantoren°Concept

Renovatie van in het belang van medewerkers

 Royal Agrifirm Group

Meppel

Kantoren°Concept

Kantoorgebouw Messchenveld maakt gebruik van passieve energie

Messchenveld

Assen

Kantoren°Concept

Offerte aanvragen