Kantoorgebouw Messchenveld maakt gebruik van passieve energie

Kantoorgebouw Messchenveld maakt gebruik van passieve energie

Het nieuwe kantoorgebouw op bedrijventerrein Messchenveld in Assen bestaat uit circa 4000 m2 met hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 7 verdiepingen, wat voldoende ruimte biedt aan 120 werknemers.

Opdrachtgevers De Witte Assurantièn en Geene, Doornbosch, De Willigen advocaten en adviseurs hadden Assen al als thuisbasis. Door een succesvolle groei van beide zakelijke dienstverleners waren zijn op zoek naar een goed gelegen grotere bedrijfsruimte. Deze locatie hebben ze gevonden en samen met de architect en diverse adviseurs hebben ze het nieuwe bedrijfsgebouw ontwikkeld.

Tijdige betrokkenheid voorkwam knelpunten tijdens de bouw

Klimaatgroep Holland heeft zorg gedragen voor de klimaatbeheersing van het kantoorgebouw en waren al vanaf het begin van het traject aangeschoven aan tafel. Samen met de architect, de adviseur en installateur is gezocht naar het optimum. Deze vroegtijdige voorbereiding heeft ertoe geleid dat veel knelpunten zijn weggewerkt voordat de bouw daadwerkelijk is begonnen. We hebben gezien dat deze wijze van voorbereiden een voordeel voor alle partijen heeft gehad en het project uiteindelijk op een hoger project niveau heeft getrokken dan op de meer traditionele werkwijze.

Gebruikmakend van passieve energie

Het warmtesysteem waarmee dit hele gebouw wordt voorzien is uniek in zijn soort. Het kent een ongekend laag energieverbruik en er wordt een zeer hoog comfort gerealiseerd. Het rendement ligt zeker boven de 500%. Gezien de transparantie van dit gebouw maakt dit systeem ongekend veel gebruik van passieve energie, geleverd door de zon.

Snel en effectief door warmtepompsysteem

Het warmtepompsysteem voorziet in verwarming, koeling en ventilatie van het gebouw. Uniek aan dit systeem is dat het onderling energie kan uitwisselen: is het ergens koud, bijv. de entree en het is ook ergens te warm, bijv. een vergaderzaal, dan wordt de warmte van de vergaderzaal gratis ingezet om de entree te verwarmen. Voor de gebruiker is dit systeem heel plezierig, omdat elke vertrek afzonderlijk is in te stellen op temperatuur. Goed voor de medewerkertevredenheid! Door de lucht-lucht warmtepomp wordt elke ruimte zeer snel en uiterst effectief op temperatuur gebracht en de werking is fluisterstil. Het is dan ook niet voor niets dat dit warmtepompconcept het systeem van de toekomst is. De overheid stimuleert dit door zeer hoge subsidies.

Meer informatie over het KantorenĖšConcept

Misschien ook interessant:

Klimaatbeheersing met oog voor architectuur

 Royal Agrifirm Group

Apeldoorn

Kantoren°Concept

Renovatie van in het belang van medewerkers

 Royal Agrifirm Group

Meppel

Kantoren°Concept

Optimaal werkklimaat in nieuwbouw kantoor Elzinga Groep

Elzinga Groep

Uithuizermeeden

Kantoren°Concept

Offerte aanvragen