Multifunctionele TT-hall efficiënt geklimatiseerd met nachtkoeling

Multifunctionele TT-hall efficiënt geklimatiseerd met nachtkoeling

Een moderne, multifunctionele accommodatie in het middelpunt van het noorden. Dat is de TT-Hall, gelegen aan het wereldberoemde TT-circuit in Assen. De TT-Hall heeft een oppervlakte van maar liefst 14.000 m2.

De TT-Hall wordt onder andere gebruikt voor beurzen, concerten, bedrijfsfeesten en productpresentaties. De hal is in te delen in segmenten en heeft een maximale capaciteit van 17.000 personen. Door de multifunctionaliteit en daarmee de wisseling in bezetting is het van wezenlijk belang dat de klimaatinstallatie hier probleemloos op in kan spelen.

Efficient binnenklimaat voor verschillende soorten evenementen

Bij de ontwikkeling van dit project is veel aandacht besteed aan de klimaatinstallaties. Hoe kunnen we de hal zo efficiënt mogelijk klimatiseren? Een aangenaam klimaat tijdens eender welk evenement tegen de laagst mogelijke energiekosten. Vervolgens is er gekozen voor het toepassen van de ComfortTop van Klimaatgroep Holland. Op het dak van de hal staan in totaal 17 ComfortTops. Samen zorgen deze voor voldoende ventilatie, samen kunnen zij 210.000m3 per uur ventileren. Van deze units zijn er negen voorzien van verwarming, dit is voldoende om de hele hal op temperatuur te houden.

Nachtkoeling in plaats van mechanische koeling

De ComfortTops zijn niet uitgerust met mechanische koeling. Door de toepassing van zomernachtkoeling is de hal aan het begin van de dag altijd aangenaam koel. Gedurende de dag wordt er met buitenlucht geventileerd en blijft de temperatuur aangenaam. Het is mogelijk, gezien de zomers ieder jaar warmer worden, dat alleen ventilatie niet meer toereikend blijft. De units zijn dan moeiteloos aan te passen waardoor zij ook kunnen voorzien in mechanische koeling. De TT hal heeft hier op dit moment nog geen behoefte aan, mede omdat de meeste evenementen buiten de zomer plaatsvinden.

Meer informatie over het Zalen°Concept

Misschien ook interessant:

De industrie staat voor een grote opgaaf: Pragmatisch verduurzamen

 Sylvaphane Group

 Tolbert

 Productie°Concept

Op de grens van het technisch mogelijke

Zeton

Enschede

Productie°Concept

Uitgekiend binnenklimaat maakt uiterst nauwkeurige productie mogelijk

Industrial parts te Booy B.V.

's Heerenberg

Productie°Concept

Offerte aanvragen