"Dit overtrof al onze verwachtingen" - Interview met Herman van De Twister.

"Dit overtrof al onze verwachtingen" - Interview met Herman van De Twister.

Na de oplevering van het ScholenºConcept hebben we opnieuw contact gezocht met Herman, de conciërge en medewerker huisvesting van De Twister. We wilden zijn ervaring horen over de oplevering en de samenwerking tijdens de installatie van het vernieuwde ScholenºConcept.

Frisse Scholen klasse-B

De Twister is een plek waar verschillende onderwijsvormen samenkomen onder één kleurrijk dak: de leerlingen van de basisschool groep 1/8  en de kinderen van de BSO opvang.  In deze levendige setting, waar ontwikkeling en samenwerking centraal staan, is een gezonde en comfortabele leeromgeving onmisbaar. Dankzij het ScholenºConcept van Klimaatgroep Holland voldoet De Twister nu aan de Frisse Scholen klasse-B vereisten. Dit betekent dat naast het bruisende leven ook de lucht hier fris en inspirerend is, waardoor de leerlingen en leraren optimaal kunnen presteren.

Verwarmen, koelen en ventileren

"We kwamen bij jullie via een bekend gezicht van ons: Sjaak. Hij heeft echt het ei gelegd met betrekking tot de subsidie van de gemeente en alle administratie. Eerder waren we al eens in Noord-Holland op een school geweest die het ScholenºConcept van Klimaatgroep Holland had. Zo kwamen we voor het eerst in aanraking met jullie binnenklimaatoplossing."

Herman, met een verleden in de bouwindustrie, was voorbereid op wat komen ging, maar zelfs hij was verrast door de uitmuntendheid van het geleverde werk: "Ik heb een verleden in de bouwindustrie en weet dus wat ik kan verwachten, maar dit oversteeg al onze verwachtingen."

Zeer tevreden

De samenwerking verliep vlekkeloos. Hoewel De Twister hun eigen aannemers had aangeleverd, klikte het perfect met het personeel van Klimaatgroep Holland. "Wilko op de werkvloer is gezellig maar vooral erg duidelijk; onze wensen werden direct opgepakt. Zo werd er niet geboord tijdens lestijden en werd er altijd rekening gehouden met bijvoorbeeld de CITO-toetsen. Het overleg met de aannemer verliep ten alle tijden vlot, alles was allemaal voorgekauwd."

We hadden één lokaal en de gymzaal vrij, daar verplaatsen we de klassen heen waar de units werden geplaats. Ondertussen werd er ten alle tijden met ons meegedacht, zodat we geen hinder zouden ervaren van de werkzaamheden. 

Vol-automatisch systeem

De luchtkwaliteit is verbeterd en hoewel het even wennen was dat alles nu automatisch gaat, ontvangt Herman veel lof over de nieuwe installatie: "Je loopt het lokaal in en hebt geen omkijken meer naar het openen van ramen; het systeem regelt namelijk zelf de ventilatie op een tochtvrije manier. Het team is erg tevreden, het systeem is erg gebruiksvriendelijk en volledig automatisch. Aan het einde van de dag gaat zelfs de zonwering automatisch weer omhoog. Als leraren zelf iets willen veranderen, kunnen zij gemakkelijk met het bedieningspaneel aan de wand bijvoorbeeld de temperatuur regelen.”

Tijdens de oplevering kreeg Herman een uitgebreide en duidelijke uitleg over het systeem, ook hij kan met zijn eigen inlogcodes het systeem monitoren. "De logica hierachter is goed te begrijpen, maar mocht er een keer wat zijn; dan regelt Klimaatgroep Holland dit voor mij vanuit hun meldkamer op afstand. Ik hoef alleen maar te zeggen om welke groep het gaat, ideaal!"

Herman sluit af met een hartelijke dank aan het team van Klimaatgroep Holland: "Bedankt voor jullie geweldige inzet, dit overtrof onze verwachtingen... Als ik in de mogelijkheid kom om andere scholen dit systeem aan te raden dan zal ik dat doen!" 

Misschien ook interessant:

Scholen op Urk lopen voorop

Dr. Maarten Lutherschool en DS. E. Du Marchie van Voorthuysenschool

Urk

Scholen°Concept

Binnenkijken bij familiebedrijf Eierhandel Van Zetten: 'Ons werk is niet alleen werk.'

 Eierhandel Van Zetten

 Ommeren

Food°Concept

De industrie staat voor een grote opgaaf: Pragmatisch verduurzamen

 Sylvaphane Group

 Tolbert

 Productie°Concept

Offerte aanvragen