Over ons


Klimaatgroep Holland is specialist op het gebied van een gezond en aangenaam binnenklimaat. We bieden innovatieve en duurzame concepten die ieder klimaatprobleem aanpakken. Onze klimaatinstallaties worden modulair en op maat ontworpen, zodat uw oplossing volledig afgestemd is op uw eisen en wensen. We zetten onze kennis en ervaring dagelijks in om scholen, retail, kantoren, zalen en verschillende industrieën op een energiezuinige wijze te voorzien van een aangenaam, betrouwbaar en gezond binnenklimaat.

Er was eens een zolderkamer...

Tijdlijn Klimaatgroep Holland

Klimaatgroep Holland is ontstaan vanuit een passie voor innovatieve techniek. Harry Vaatstra en compagnon begonnen het bedrijf in 2005 op een zolderkamer in Middelstum. Zij richtten een kantoorruimte in en zijn aan het ontwikkelen en tekenen geslagen. We hadden vanaf dag één een sterke drive om betere, efficiëntere en duurzamere technieken te ontwikkelen dan wat de gevestigde klimaatinstallaties boden.

We ontwikkelden een nieuwe luchtbehandelingstechniek: ventileren, koelen en verwarmen in één kast. In eerste instantie werd dit gemaakt voor de retail: bouwmarkten en meubelboulevards. Hiermee gingen we de boer op, en dit liep verrassend goed! Twee collega’s sloten zich al snel aan en de kantoorruimte moest worden uitgebreid. Na een jaar betrokken we het bedrijfspand in Groningen waar we nu nog steeds gevestigd zijn.

De afgelopen jaren hebben we de techniek en installaties steeds verder ontwikkeld en samen met branchepartijen uitgewerkt tot doeltreffende concepten. Ontworpen vanuit de vraag van de markt, waardoor de concepten een groot succes zijn geworden.

Inmiddels is ons bedrijf in 15 jaar uitgegroeid met 26 medewerkers in vaste dienst en een groep aan ZZP’ers die we invliegen tijdens piekmomenten. Op kantoor zijn we druk bezig met projectenbegeleiding, tekenen, service, administratie én de meldkamer die op afstand het binnenklimaat bij onze klanten monitort en waar nodig bijstuurt. In de buitendienst werken we bij onze klanten op locatie aan nieuwbouwprojecten, renovaties, service en onderhoud. Daarnaast hebben we vier collega’s in Slovenië die de productie en samenstelling van onze klimaatinstallaties verzorgen.

 

Lees meer onze werkwijze

 

Waar staan we voor?

Toekomstbestendig Betrouwbaar Klant Centraal Logisch nadenken

Duurzaamheid zit in ons DNA

Duurzaamheid zit in het DNA van onze organisatie en in de basis van onze concepten. We zijn altijd bezig met het vernieuwen van producten en processen, zodat deze schoner, groener en efficiƫnter worden. Gasloos, energiebesparing, dynamische warmteterugwinning en rekening houden met ruimte voor zonnepanelen zijn hier maar een paar voorbeelden van.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Wij zijn vanuit vernieuwing en verbetering ontstaan. We staan daarom ook voor hoogwaardige oplossingen met A-kwaliteit producten. Betrouwbaarheid en kwaliteit in onze concepten en mensen, dat staat bij ons sinds de oprichting centraal en daar werken we iedere dag met zijn allen hard aan.

Onze klant staat centraal

Onze (toekomstige) klant is het uitgangspunt in onze werkwijze en concepten. Onze concepten zijn vanuit de praktijk ontworpen, gericht op dat wat de klant verwacht. Zo bieden we altijd een oplossing die uw vraagstuk precies oplost.

Logisch nadenken levert mooie oplossingen op

We zijn een nuchter bedrijf, dat logisch nadenkt. We vinden het belangrijk iets werkt zoals je logischerwijs verwacht dat het werkt. Zowel technisch gezien, als in samenwerking. Hierbij denken we graag verder dan reeds bewandelde paden, wat er voor zorgt dat we voorop lopen in de oplossingen die we bieden.

Lees meer over een duurzaam binnenklimaat

 

Sponsoring

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan mooie initiatieven. Zo sponsoren we een aantal sporters, sportclubs, sociale doelen en lokale activiteiten. Hieronder een greep uit de initiatieven waar wij onze naam aan hebben verbonden.

Wij zijn partner van

Binnenklimaat Nederland

Schooldomein TVVL

Duurzaam Gebouwd

Offerte aanvragen