Invoering BENG-eisen uitgesteld naar 1 januari 2021

Nieuws
Gepubliceerd op:
Invoering BENG-eisen uitgesteld naar 1 januari 2021

De nieuwe BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en bijbehorende bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen is uitgesteld naar 1 januari 2021.

Minister Ollengren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de kamer al eerder geïnformeerd dat de BENG-eisen alleen konden worden ingevoerd als er een betrouwbare rekenmethode minimaal zes maanden van te voren beschikbaar werd gesteld. De periode van zes maanden is nodig voor bouwpartijen om een werkwijze en processen in te voeren.

Deze rekenmethode diende afgelopen 1 januari beschikbaar te zijn om op 1 juli 2020 de BENG-eisen in te laten gaan. Deze deadline is niet gehaald onder andere door het ontbreken van onderdelen in de bepalingsmethode van de energieprestatie.

Op verzoek van de bouwende partijen heeft de minister besloten de invoeringsdatum van de BENG-eisen te verzetten naar 1 januari 2021. Hiermee verwacht de minister voldoende voorbereidingstijd te bieden voor een succesvolle implementatie.

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen