TVVL besteedt aandacht aan recirculatie

Nieuws
Gepubliceerd op:
TVVL besteedt aandacht aan recirculatie

In het nieuwste TVVL Magazine (nr. 05) wordt een item gewijd aan recirculatie. De aanleiding? Er bestaat onduidelijkheid over recirculatie van lucht in schoolgebouwen. Klimaatgroep Holland en ons Scholen°Concept wordt hierin genoemd.

TVVL schrijft in de Corona editie van haar veelgelezen vakblad: "Recirculatie op ruimteniveau hoeft geen probleem te zijn, zolang dit geen invloed heeft op de verse luchttoevoer. Decentrale recirculatie speelt bijvoorbeeld een rol bij airconditioningsystemen. Zolang voldoende luchtverversing is gegarandeerd kunnen deze veilig worden gebruikt. Wanneer er enkel natuurlijke luchttoevoer is en ramen worden gesloten bij het inschakelen van deze systemen, dan is het gebruik hiervan wel af te raden. Daarnaast kunnen ventilatiesystemen gebruik maken van decentrale recirculatie door aanzuiging van secundaire lucht. Dit principe is bijvoorbeeld toegepast bij het veelvuldig ingezette schoolconcept van Klimaatgroep Holland."

TVVL vervolgt: "Het is belangrijk dat een zo groot mogelijk aandeel van de toegevoerde ventilatielucht vers is. Daarom wordt aanbevolen om centrale recirculatie zoveel mogelijk uit te schakelen (zeker tijdens gebruikstijd), zodat 100% verse lucht wordt toegevoerd. Centrale recirculatie komt in scholen echter nauwelijks voor. Zie hiervoor ook de meest recente richtlijnen van het RIVM (2020b)."

Meer lezen? Hier vind je meer informatie over het TVVL Magazine.

Misschien ook interessant:

Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!
Nieuws

Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!

 Goed nieuws. De Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen, SUVIS, kan vanaf 4 januari aangevraagd worden. Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Partner interview Duurzaam Gebouwd
Nieuws

Partner interview Duurzaam Gebouwd

Dit najaar hebben we ons aangesloten bij integraal platform Duurzaam Gebouwd. We zien uit naar een vakinhoudelijke, inspirerende samenwerking met meerwaarde.  …
Voorlopige conclusie ventilatie in scholen
Nieuws
COVID-19

Voorlopige conclusie ventilatie in scholen

38% van de scholen die reageerden zijn in orde, maar voor 5734 scholen blijft onduidelijk of er voldoende geventileerd wordt. Het kabinet trekt 360 miljoen uit om op lange termijn de problemen op te lossen.