Onderhoud klimaatsysteem laat vaak te wensen over

Pers
Gepubliceerd op:
Onderhoud klimaatsysteem laat vaak te wensen over

Het onderhoud van een klimaatsysteem laat in de praktijk vaak te wensen over. Zo kopte recent een artikel in het Algemeen Dagblad: ‘Schoolkind snakt naar frisse lucht in lokalen’. Hierin kwam naar voren dat op veel scholen het onderhoud van een klimaatsysteem te wensen over laat. Op één school bleek zelfs tijdens een controle de ventilatie überhaupt niet eens te werken. Het systeem stond al tijden in de storingsstand, maar niemand die het doorhad. Zo komt het voor dat sommige oude, tochtige scholen nog frisser zijn dan de moderne gebouwen met alle hightech apparatuur!

Meldkamer borgt kwaliteit

Wanneer een klimaatinstallatie eenmaal is geïnstalleerd, is het ook noodzakelijk voor de toekomst de luchtkwaliteit, het comfort en de energieprestatie te kunnen blijven meten en borgen. Aansluiting op de meldkamer is hiervoor de oplossing. Een meldkamer monitort de regeling continue en stuurt bij waar nodig. Hiermee kan het maximale uit een systeem gehaald worden: meer comfort, minder energieverbruik en een gezondere omgeving. Binnenklimaat als service is voor Klimaatgroep Holland door middel van een eigen meldkamer een logische vervolgstap in de ontwikkeling naar totale ontzorging: geen investering, geen service- en onderhoudskosten, wel een comfortabel klimaat voor een vaste prijs per maand. Zonder omkijken. En bovendien kostenbesparend. U bent er vooraf al bij. Dankzij 24/7 monitoring en beheer op afstand hoeft u zich geen zorgen te maken over uw klimaatsysteem. Ontzorgen noemen wij dat.

Klimaatgroep Holland is dé innovatieve kennispartner voor een goed en gezond binnenklimaat in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Voor de industrie en utiliteitsector verzorgt Klimaatgroep Holland een optimaal klimaatsysteem van A tot Z: advies, ontwerp, installatie en onderhoud.

Dit persbericht is geplaatst op de website www.installatieenbouw.nl.

Misschien ook interessant:

De Groene Amsterdammer onderzoekt fijnstof in Amsterdamse basisscholen
Pers

De Groene Amsterdammer onderzoekt fijnstof in Amsterdamse basisscholen

De Groene Amsterdammer en OneWorld onderzochten hoe de luchtkwaliteit er voor staat in scholen met veel verkeer in de buurt. En wat blijkt: gifdeeltjes worden vaak onvoldoende weggefilterd.

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade in magazine Installatie & Bouw
Pers

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade in magazine Installatie & Bouw

Afgelopen jaar is een gesloten leidingnet aangelegd in de wijk, waarop het datacenter, IKC Triade, zwembad de Waterlelie en potplantenexporteur Fertiplant zijn aangesloten.

In 'scholen en bouwen aan de toekomst': stille klimaatbeheersing voor alle klaslokalen
Pers

In 'scholen en bouwen aan de toekomst': stille klimaatbeheersing voor alle klaslokalen

Omgevingsgeluiden zijn voor kinderen op het speciaal onderwijs erg vervelend. Sommige kinderen raken erdoor afgeleid en overprikkeld.