Bijdrage aan Facilitair Management & Gebouwbeheer

Pers
Gepubliceerd op:
Bijdrage aan Facilitair Management & Gebouwbeheer

Onderwijsgebouwen worden voorzien van steeds meer systemen die het comfort, de verlichting, zonwering of energieopwekking regelen. Om deze technieken te kunnen besturen en beheren, heeft bijna elke fabrikant een eigen besturing ontwikkeld. Echter voor menig conciërge of facilitair medewerker is het vlekkeloos beheren van al deze besturingen een uitdaging op zich. Klimaatgroep Holland heeft hier een oplossing voor: de Logi˚Connect. Deze bijdrage van Klimaatgroep Holland is gepubliceerd op de website van het Kenniscentrum Facilitair Management.

Logi˚Connect

Onderwijsgebouwen worden voorzien van steeds meer systemen die het comfort, de verlichting, zonwering of energieopwekking regelen. Om deze technieken te kunnen besturen en beheren, heeft bijna elke fabrikant een eigen besturing ontwikkeld. Echter voor menig conciërge of facilitair medewerker is het vlekkeloos beheren van al deze besturingen een uitdaging op zich. Klimaatgroep Holland heeft hier een oplossing voor: de Logi˚Connect.

De Logi˚Connect is een besturingslijn die bestaat uit een aantal standaard modules waar nevenruimtes in de school (bijvoorbeeld een aula of directeurskamer) en technieken mee bestuurd kunnen worden. Eenvoudig en technisch zeer gunstig. Gemak en ontzorging staan centraal. De Logi˚Connect-lijn is ontwikkeld in samenwerking met en door het onderwijs. De opmars van het succesvolle Scholen˚Concept en het enthousiasme onder installateurs en eindgebruikers heeft ertoe geleid dat adviseurs meer en meer in aanraking kwamen met het concept. Met name vanuit deze hoek is de vraag gekomen hoe ook de overige ruimtes in een schoolgebouw bestuurd kunnen worden, evenals bijvoorbeeld een cv-ketel, zoneklep of warmtepomp. Om tegemoet te komen aan deze vraagstelling en het onderwijs te behoeden voor een ‘houtje touwtje oplossing’, een wir war van onoverzichtelijke besturingstechnieken, heeft Klimaatgroep Holland de Logi˚Connect-lijn ontwikkeld.

Eenvoudige configuratie

Alle modules van de Logi˚Connect zijn uitgerust met connectoren waar onder meer verlichting, zonwering, afzuigventilatie, warmtepompen en cv-ketels mee verbonden kunnen worden. Het   instellen van de modules geschiedt via een eenvoudige configuratie. Via een bedienpaneel aan de wand bestuurt de leerkracht op een simpele manier het binnenklimaat en comfort in het lokaal. De conciërge of facilitair medewerker bedient de Logi˚Connect via een tablet of de pc, welke is ingelogd op de meldkamer van Klimaatgroep Holland. Denk hierbij aan het uitlezen van   energieverbruik, aanpassen van de vakantiekalender of onderhoud status (bijvoorbeeld wanneer moeten de filters vervangen worden).

Gebruikers van de Logi˚Connect waarderen de besturingslijn met hoge cijfers. Installatiebedrijven zijn enthousiast over de eenvoudige montage (het kunnen monteren zonder schroevendraaier) en snel en feilloos kunnen stekkeren. De Logi˚Connect bestaat uit de volgende modules:

  • Energie: besturen van energie, meten van energiestromen, aansluiting op weerstation, etc. ;
  • Afstandbeheer: om onderling connecties te kunnen maken;
  • Zonwering: om meerdere zonweringgroepen aan te kunnen sturen;
  • Verlichting: om meerdere verlichtingsgroepen aan te kunnen sturen; 
  • Temperatuur: om verwarming en koelgroepen te besturen;
  • Totaalcomfort: om ook in nevenruimtes het klimaat, zonwering en verlichting te kunnen regelen. 

Maak van uw school eenvoudig een Frisse School! 

Misschien ook interessant:

De Groene Amsterdammer onderzoekt fijnstof in Amsterdamse basisscholen
Pers

De Groene Amsterdammer onderzoekt fijnstof in Amsterdamse basisscholen

De Groene Amsterdammer en OneWorld onderzochten hoe de luchtkwaliteit er voor staat in scholen met veel verkeer in de buurt. En wat blijkt: gifdeeltjes worden vaak onvoldoende weggefilterd.

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade in magazine Installatie & Bouw
Pers

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade in magazine Installatie & Bouw

Afgelopen jaar is een gesloten leidingnet aangelegd in de wijk, waarop het datacenter, IKC Triade, zwembad de Waterlelie en potplantenexporteur Fertiplant zijn aangesloten.

In 'scholen en bouwen aan de toekomst': stille klimaatbeheersing voor alle klaslokalen
Pers

In 'scholen en bouwen aan de toekomst': stille klimaatbeheersing voor alle klaslokalen

Omgevingsgeluiden zijn voor kinderen op het speciaal onderwijs erg vervelend. Sommige kinderen raken erdoor afgeleid en overprikkeld.