Werken met Jan Geert Wind

Overig
Gepubliceerd op:
Werken met Jan Geert Wind

Bij Klimaatgroep Holland zijn we trots op onze medewerkers: een hecht team dat samen gaat voor het beste klantresultaat. Wie zijn de harde werkers op de werkvloer en in het land? Vandaag aan het woord: adviseur Scholen°Concept Jan Geert Wind.

Switch naar de klimaattechniek

Het is nu bijna drie jaar geleden dat Jan Geert de overstap vanuit de schoonmaakbranche maakte. “Via een vriend kende ik Harry Vaatstra, eigenaar van Klimaatgroep Holland, en zo kwamen we in gesprek. Eerst ben ik drie dagen op pad geweest met Harry en een projectleider, om zo een goed beeld te krijgen van het werk en het bedrijf." En die indruk wat positief, inmiddels is Jan Geert helemaal thuis in de klimaattechniek: “Met name het eerste jaar moest ik veel van de techniek leren en opnieuw een netwerk opbouwen. Inmiddels loopt dit goed, hoewel ik nog altijd van de techniek bij leer.”

Adviseren over het toekomstbestendig maken

Jan Geert is adviseur Scholen°Concept, wat betekent dat hij scholen adviseert over hun binnenklimaat. “Het is echt een combifunctie: ik adviseer in beleving en gebruik en maak ook het technische ontwerp. Ik adviseer hoe het binnenklimaat verbeterd kan worden voor nu, maar ook zeker met het oog op de toekomst.”

“Laatst was ik bij een school op Urk, daar was de vraag of we konden kijken naar een ventilatieoplossing. We kennen het soort school goed en ik vind het dan belangrijk om niet alleen naar de specifieke vraag te kijken. Maar ook breder te adviseren hoe de school zich toekomstbestendig kan maken, zoals van het gas af en een systeem met koeling. Je moet mee denken, daar staat Klimaatgroep Holland voor.”

Diversiteit maakt het werk mooi

Het mooist van zijn werk vindt Jan Geert de diversiteit. “Het is veelzijdig werk, op veel verschillende soorten locaties en met veel verschillende mensen. In de ochtend bespreek ik de mogelijkheden van ons concept met een architect in een monumentaal pand; rond de lunch leg ik de werking en bediening van ons concept uit aan leerkrachten; in de middag sta ik op een bouwplaats van een nieuw te bouwen school; en ik sluit de dag af met collega’s op kantoor.”

Weinig lagen en veel collegialiteit

Collega’s en de samenwerking onderling zijn voor Jan Geert een belangrijk onderdeel van het werk. “We zijn een vrij jong team waarin elkaar helpen hoog in het vaandel staat. We gaan laagdrempelig met elkaar om en vermijden bureaucratie. Dat vind ik het mooie, dat je zo even naar elkaar toe loopt. Dat we flexibel zijn in het werk en doen, maar tegelijk niet de processen uit het oog verliezen. Je moet daar trouwens wel tegen kunnen: je moet je verantwoordelijkheid nemen en vragen om hulp als dat nodig is.”

Sociaal bezig zijn

Elkaar helpen is Jan Geert overigens niet vreemd. Al sinds zijn 22ste is hij lid van de RoundTable 69 Fivelgo. Dit is een netwerk voor ondernemende heren onder de 40 in de regio Delfzijl/Appingedam. “We zijn erg sociaal betrokken en doen service activiteiten voor het goede doel, zowel regionaal als landelijk. Bijvoorbeeld oliebollen bakken voor het zorgpersoneel in onze regio tijdens deze pandemie en een financiële bijdrage voor de plaatselijke roeivereniging toen hun accommodatie was afgebrand. Ik vind het leuk om sociaal wat terug te doen.”

Sociaal bezig zijn doet hij trouwens ook graag op de vrijdagmiddagborrel of in de kantine van de tennisvereniging: “Hopelijk zijn we niet vergeten hoe we een feestje moeten bouwen, als het straks weer mag.”

 

Net zoveel plezier halen uit je werk?

Jan Geert zoekt collega's.
Interesse? Bekijk de vacatures.

Misschien ook interessant:

“In ons team werken we écht samen aan hele diverse projecten ”
Overig

“In ons team werken we écht samen aan hele diverse projecten ”

Jaap werkt aan een gezond binnenklimaat als werkvoorbereider en tekenaar.

Harmen zoekt collega’s!
Overig

Harmen zoekt collega’s!

Harmen werkt al 11 jaar bij Klimaatgroep Holland: "Een gezellige club mensen"

Oplossing van de Kerstpuzzel 2021
Overig

Oplossing van de Kerstpuzzel 2021

We hebben weer veel reacties mogen ontvangen op de kerstpuzzel van afgelopen jaar. Bekijk de oplolssing van de puzzel.

Offerte aanvragen