Harmen zoekt collega’s!

Overig
Gepubliceerd op:
Harmen zoekt collega’s!

Harmen Lijnema, 31 jaar, woont in Middelstum, getrouwd en twee dochters. Hij groeide bij Klimaatgroep Holland in 11 jaar van medewerker magazijn naar teamleider service & onderhoud naar technisch adviseur en productontwikkelaar. Door hard te werken, maar ook door de ruimte die de organisatie biedt. “Dit bedrijf biedt je niet alleen een fijne werkomgeving, maar ook kansen en mogelijkheden”, vertelt Harmen. Het bedrijf, de producent, adviseur, installateur en onderhouder van klimaatinstallaties, staat bekend om de goede doorgroeimogelijkheden en Harmen vertelt daar graag over.

Wil jij Harmens collega worden? Check dan alle vacatures van Klimaatgroep Holland.

“Iedere dag willen we samen nóg betere resultaten bereiken voor onze klanten en de mensen die onze installaties gebruiken”, vertelt Harmen. “Daarbij zijn goede collega’s essentieel, het is een deel van onze meerwaarde. Je blijft hier op veel vlakken groeien en leren en daarom zie ik mezelf hier nog lang werken.”

Geen sleur

Klimaatgroep Holland produceert installaties voor, adviseert en verkoopt een aangenaam en gezond binnenklimaat. Bij de afdeling advisering en productontwikkeling houden Harmen en zijn collega Harry zich bezig met het adviseren van veel bestaande maar ook nieuwe klanten, en het ontwikkelen van nieuwe concepten en slimmigheden. “De ontwikkeling staat nooit stil. Klimaatgroep Holland is altijd al een koploper in de branche geweest en wil dat graag blijven.”

De coronapandemie heeft veel uitdagingen gebracht. Harmen: “Op dit moment is er veel aandacht voor frisse lucht en ventileren is ons vakgebied. We hebben direct in het begin van de pandemie onze units geüpdatet met een corona-oplossing, dit kunnen wij op afstand middels onze meldkamer doen. Dat wij voorop lopen, dat maakt het werk leuk. Technologisch vooroplopen, maar ook op duurzaamheidsgebied dragen we als bedrijf actief ons steentje bij.”

De vrolijke jongens en meisjes

Zijn collega’s noemt Harmen vrolijk en betrokken. “Dat begint al in de ochtend bij de koffieautomaat. Dan praten we bijvoorbeeld over de kinderen, de klusverrichtingen of de repetitie van vorige avond. Daarna is het business as usual en spreken we elkaar weer bij de gezamenlijke lunch. De week sluiten we altijd af met een drankje en een hapje aan de bar.” Harmen voelde al tijdens zijn sollicitatie een klik met de branche en het bedrijf. “Tijdens het eerste gesprek werd niet alleen gekeken naar mijn opleiding en werkervaring, maar ook hoe je als persoon past bij het bedrijf en wat je motivatie is. Ik kreeg een beeld van hard werken met ruimte voor gezelligheid en mooie resultaten. En dat klopt in de praktijk.”

Hechte familie

Harmen voelt zich gewaardeerd bij Klimaatgroep Holland. “Dat warme welkom ervaar je vanaf dag één. Mijn collega’s voelen bijna als familie of vrienden,” vindt Harmen. “Zo zijn er borrels of uitjes die door het bedrijf of onderling georganiseerd worden. Klimaatgroep Holland is een platte organisatie en hier is geen sprake van ge-meneer of ge-mevrouw. Dat vind ik fijn.”

Doorgroeimogelijkheden en Groningse nuchterheid

Harmen heeft in 11 jaar tijd bijna alle aspecten van het bedrijf leren kennen. “Het is echt een plek om te leren en door te ontwikkelen. En doordat je werkt met de nieuwste technieken is er ook altijd wat te leren en is er veel ruimte voor opleiding.” Volgens Harmen komt het onder andere door de Groningse nuchterheid. “We zeggen tegen elkaar waar het op staat en staan met z’n allen klaar om de klus te klaren.”

“Wat ik ook mooi vind, is dat we hele diverse klanten in heel het land hebben en zelfs landelijk marktleider zijn in het onderwijs, maar dat we tegelijk een echt Gronings bedrijf zijn. We zijn bijvoorbeeld nauw verbonden aan de tafeltennisvereniging Midstars, FC Groningen, festival Sunsation en het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. En op de wandelgangen hoor ik regelmatig een ‘moi, aal goud?’ voorbij komen.”

We staan klaar altijd voor elkaar

“We zijn geen losse afdelingen, maar allemaal zijn we Klimaatgroep Holland. Moeten ze bij een afdeling overwerken, dan springt een andere afdeling ook bij. We staan klaar voor elkaar. Samen een satéetje eten en nog even de schouders eronder”

“Goed samenwerken en samenhorigheid kenmerken het werken hier. Dat is goud,” besluit Harmen.

Kom kijken op 26 maart!

Kan jij niet wachten om Harmens collega te worden? We hebben verschillende vacatures openstaan. Kijk snel of er iets tussen staat!

Lijkt het je wat? Bel, mail of kom langs! Zaterdag 26 maart van 10.00 tot 14.00 uur houden we een belevingsdag huis voor iedereen die geïnteresseerd is om ons team te versterken. De deur staat open: Odenseweg 8 in Groningen.

Meer weten over de vacatures? Bel met of mail naar Alexander Zuidhof: 050 547 04 00 | a.zuidhof@klimaatgroepholland.nl

Misschien ook interessant:

DAAR IS IE DAN: DE KERSTPUZZEL VAN 2023!
Overig

DAAR IS IE DAN: DE KERSTPUZZEL VAN 2023!

Onze eigen "Dr. Denker" heeft weer een kerstpuzzel voor jullie gemaakt. Dit jaar staat de puzzel in het teken van betoverende vertellingen en icoonische sprookjesfiguren.

Duurzaam ondernemen door Eromesmarko
Overig

Duurzaam ondernemen door Eromesmarko

Eromesmarko, de ontwerper, fabrikant en leverancier van meubilair voor het onderwijs, is een bedrijf dat duurzaamheid in alle hoeken en gaten van het bedrijf heeft zitten. Wat kunnen we leren van dit groene bedrijf?

 Vijf units naar De Rietschoof
Overig

Vijf units naar De Rietschoof

Offerte aanvragen