Vernieuwd Programma van Eisen Frisse Scholen

Nieuws
Gepubliceerd op:
Vernieuwd Programma van Eisen Frisse Scholen

In mei 2012 is er door Agentschap NL een nieuwe versie van het Programma van Eisen (PvE) Frisse Scholen beschikbaar gesteld. De nieuwe eisen zijn in overeenstemming gebracht met het vernieuwde Bouwbesluit.

De belangrijkste wijzigingen in het PvE Frisse Scholen zijn:

  • Veranderde en verzwaarde eisen voor luchtkwaliteit voor nieuwbouw (voorheen in het PvE maximaal 1200 ppm, nu maximaal 950 ppm) in lijn met het Bouwbesluit. Om die reden is de maximale CO2 concentratie van niveau B verlaagd van 1000 ppm naar 950 ppm. Dat betekent dat niveau C van 1200 ppm alleen nog geldt voor bestaande bouw en niet meer voor nieuwbouw.
  • Toevoeging van eisen met betrekking tot asbest.
  • Uitgebreidere eisen betreffende geluidisolatie (normen voor geluidisolatie van binnen- en buitenmuren zijn opgenomen).
  • De energiezuinigheidseis op niveau C is in overeenstemming gebracht met de eisen van het Bouwbesluit.

Frisse Scholen Toets

De Frisse Scholen Toets is ook door Agentschap NL aangepast. Met deze toets kunnen tijdens de ontwerpfase, tijdens de bouw en naderhand de energie- en binnenmilieuprestaties worden getoetst en indien nodig bijgeschaafd.

De Frisse Scholen Toets blijkt in de praktijk een geschikt instrument te zijn om de eisen uit het PvE te bewerkstelligen in verschillende fasen van het ontwerp- en bouwproces.

PvE Frisse Scholen

Het vernieuwde Programma van Eisen kunt u hier downloaden. De overige publicaties zijn ook te downloaden via www.frisse-scholen.nlMeer informatie over de eisen voor luchtkwaliteit: info@klimaatgroepholland.nl.

Misschien ook interessant:

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.
Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen┬░Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.
Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra
Nieuws

Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

Aankomende zomer staat de volgende school op het programma om een Frisse School te worden. Het gebouw gaat van het gas af en wordt een energie neutrale school.