Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Nieuws
Gepubliceerd op:
Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Het Kwaliteitskader Huisvesting is vernieuwd! Het kader is bedoeld om schoolgebouwen een meetlat te bieden voor een kwalitatief goed gebouw. Onder andere de eisen voor Frisse Scholen, voor de gezondheid van een gebouw, zijn aangescherpt.

Het Kwaliteitskader Huisvesting, genaamd ‘Bouwen aan de wereld van morgen’, is bedoeld als landelijke definitie van basiskwaliteit. In 2013 werd het eerste kader uitgebracht en met deze uitgave van 2021 zijn de PO en VO versie samengevoegd en zijn de eisen (weer) aangescherpt.

Aangescherpte eisen

Het Kwaliteitskader is bedoeld als richtlijn om huisvesting van scholen in PO en VO op een bepaald niveau te krijgen. Er wordt in het kader uitgegaan van vier pijlers: gezondheid (Frisse Scholen 2021), duurzaamheid (wetgeving & sectorale routekaart), toegankelijkheid (inclusiviteit) en de buitenruimte (VNG modelverordening/klimaatadaptatie). Met deze vernieuwde uitgave zijn de kwaliteitseisen op alle vlakken aangescherpt.

Frisse scholen

Ook het onderdeel voor een Frisse School is aangescherpt. Dit omvat onder andere ventilatie eisen, energieverbruik en geluid. Lees meer over wat een Frisse School inhoud in deze blog.

Gebruik Kwaliteitskader Huisvesting

Het kader is voor scholen die gaan verbouwen of nieuw bouwen een richtlijn om een kwalitatief goed schoolgebouw te realiseren. Het is dus een praktisch hulpmiddel voor alle betrokken partijen. Ook kan het worden gebruikte als sturingsinstrument voor integraal beleid, kwaliteitscan voor het gebouw, basis voor prestatiecontracten en al leidraad voor businesscases.

Download Kwaliteitskader Huisvesting: Bouwen aan de wereld van morgen

Benieuwd naar de nieuwste versie? Of direct aan de slag? Download hieronder het pdf. 
Heeft u vragen met betrekken tot Frisse Scholen, ventilatie en de aanpak hierin. Neem dan contact met ons op.

Download kwaliteitskader 

Misschien ook interessant:

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
Nieuws

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Wij zijn trotse bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Wij steunen hiermee projecten die het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen aangenamer en makkelijker maken.

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis
Nieuws

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis

Uit school lekker spelen met vriendjes, een leuk uitje of spelen in de speeltuin. Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen, zijn dit helemaal geen vanzelfsprekendheden.

Ventileren wordt vierde basisregel
Nieuws
COVID-19

Ventileren wordt vierde basisregel

Gisteren kondigde Mark Rutte aan dat ventileren wordt toegevoegd aan de basisregels om corona te bestrijden. Het aanmerken van het belang van ventileren liet op zich wachten, er werd al maanden opgeroepen om meer in te zetten op ventileren.

Offerte aanvragen