Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Nieuws
Gepubliceerd op:
Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Het Kwaliteitskader Huisvesting is vernieuwd! Het kader is bedoeld om schoolgebouwen een meetlat te bieden voor een kwalitatief goed gebouw. Onder andere de eisen voor Frisse Scholen, voor de gezondheid van een gebouw, zijn aangescherpt.

Het Kwaliteitskader Huisvesting, genaamd ‘Bouwen aan de wereld van morgen’, is bedoeld als landelijke definitie van basiskwaliteit. In 2013 werd het eerste kader uitgebracht en met deze uitgave van 2021 zijn de PO en VO versie samengevoegd en zijn de eisen (weer) aangescherpt.

Aangescherpte eisen

Het Kwaliteitskader is bedoeld als richtlijn om huisvesting van scholen in PO en VO op een bepaald niveau te krijgen. Er wordt in het kader uitgegaan van vier pijlers: gezondheid (Frisse Scholen 2021), duurzaamheid (wetgeving & sectorale routekaart), toegankelijkheid (inclusiviteit) en de buitenruimte (VNG modelverordening/klimaatadaptatie). Met deze vernieuwde uitgave zijn de kwaliteitseisen op alle vlakken aangescherpt.

Frisse scholen

Ook het onderdeel voor een Frisse School is aangescherpt. Dit omvat onder andere ventilatie eisen, energieverbruik en geluid. Lees meer over wat een Frisse School inhoud in deze blog.

Gebruik Kwaliteitskader Huisvesting

Het kader is voor scholen die gaan verbouwen of nieuw bouwen een richtlijn om een kwalitatief goed schoolgebouw te realiseren. Het is dus een praktisch hulpmiddel voor alle betrokken partijen. Ook kan het worden gebruikte als sturingsinstrument voor integraal beleid, kwaliteitscan voor het gebouw, basis voor prestatiecontracten en al leidraad voor businesscases.

Download Kwaliteitskader Huisvesting: Bouwen aan de wereld van morgen

Benieuwd naar de nieuwste versie? Of direct aan de slag? Download hieronder het pdf. 
Heeft u vragen met betrekken tot Frisse Scholen, ventilatie en de aanpak hierin. Neem dan contact met ons op.

Download kwaliteitskader 

Misschien ook interessant:

Ventileren kun je leren!
Nieuws

Ventileren kun je leren!

Het is helemaal niet zo moeilijk om de luchtkwaliteit flink te verbeteren in het klaslokaal. Samen met andere leden van Binnenklimaat Nederland hebben we een poster met tips en trics gemaakt.

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?
Nieuws

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?

Gezocht: mensen die van hun technische skills werk willen maken. Ontdek Klimaatgroep Holland als werkgever.

 

Ieder klaslokaal een CO2 meter
Nieuws
COVID-19

Ieder klaslokaal een CO2 meter

Ieder lokaal in het primair- en voortgezet onderwijs moet worden voorzien van een CO2 meter en er is een hulpteam voor advies.

Offerte aanvragen