Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Nieuws
Gepubliceerd op:
Vernieuwd kwaliteitskader voor huisvesting van primair en voortgezet onderwijs

Het Kwaliteitskader Huisvesting is vernieuwd! Het kader is bedoeld om schoolgebouwen een meetlat te bieden voor een kwalitatief goed gebouw. Onder andere de eisen voor Frisse Scholen, voor de gezondheid van een gebouw, zijn aangescherpt.

Het Kwaliteitskader Huisvesting, genaamd ‘Bouwen aan de wereld van morgen’, is bedoeld als landelijke definitie van basiskwaliteit. In 2013 werd het eerste kader uitgebracht en met deze uitgave van 2021 zijn de PO en VO versie samengevoegd en zijn de eisen (weer) aangescherpt.

Aangescherpte eisen

Het Kwaliteitskader is bedoeld als richtlijn om huisvesting van scholen in PO en VO op een bepaald niveau te krijgen. Er wordt in het kader uitgegaan van vier pijlers: gezondheid (Frisse Scholen 2021), duurzaamheid (wetgeving & sectorale routekaart), toegankelijkheid (inclusiviteit) en de buitenruimte (VNG modelverordening/klimaatadaptatie). Met deze vernieuwde uitgave zijn de kwaliteitseisen op alle vlakken aangescherpt.

Frisse scholen

Ook het onderdeel voor een Frisse School is aangescherpt. Dit omvat onder andere ventilatie eisen, energieverbruik en geluid. Lees meer over wat een Frisse School inhoud in deze blog.

Gebruik Kwaliteitskader Huisvesting

Het kader is voor scholen die gaan verbouwen of nieuw bouwen een richtlijn om een kwalitatief goed schoolgebouw te realiseren. Het is dus een praktisch hulpmiddel voor alle betrokken partijen. Ook kan het worden gebruikte als sturingsinstrument voor integraal beleid, kwaliteitscan voor het gebouw, basis voor prestatiecontracten en al leidraad voor businesscases.

Download Kwaliteitskader Huisvesting: Bouwen aan de wereld van morgen

Benieuwd naar de nieuwste versie? Of direct aan de slag? Download hieronder het pdf. 
Heeft u vragen met betrekken tot Frisse Scholen, ventilatie en de aanpak hierin. Neem dan contact met ons op.

Download kwaliteitskader 

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen