Toepasselijkheid ErP-verordening Comfort˚Plus-unit

Nieuws
Gepubliceerd op:
Toepasselijkheid ErP-verordening Comfort˚Plus-unit

Per 1 januari 2016 is de nieuwe ErP (Energy related Products)-verordening 1253/2014 van 7 juli 2014 van kracht. Hiermee moeten nieuwe ventilatieproducten voldoen aan strengere Europese milieueisen. Met deze nieuwe EU-verordening 1253/2014 wil de Europese Commissie het elektra- en warmteverbruik voor ventilatie beperken. 

Ook voor de ventilatie-eenheden van het Scholenconcept, de Comfort°Plus-unit, heeft deze nieuwe wet betekenis. De Comfort°Plus-unit is volgens artikel 2.5 van de verordening een zgn. ‘éénrichtingsventilatie-eenheid (EVE)’. Dit betekent: een ventilatie-eenheid die een luchtstroom in slechts één richting produceert, van buiten naar binnen (aangezogen lucht), waarbij de mechanisch geproduceerde luchtstroom door natuurlijke afvoer wordt gecompenseerd.

Aangezien uit bovenstaande blijkt dat de Comfort°Plus-unit een eenrichtingsventilatie eenheid betreft, is de verplichting tot warmteterugwinning (Heat Recovery System) niet van toepassing. Deze verplichting is enkel van toepassing op alle tweerichtingventilatie-eenheden (TVE’s). De Comfort°Plus-unit wordt standaard geleverd met een variabele aandrijving voor de ventilator (definitie voor NRVE’s, bijlage I, deel 2, punt 2). De Comfort°Plus-unit wordt standaard geleverd met een F7 filtersectie en vanaf 1 april 2016 met een dynamische filterbewaking voorzien van alarmering (definitie voor NRVE’s, bijlage I, deel 2, punt 4). 

Klimaatgroep Holland maakt per project een berekening volgens bijlage III, punt 1 van de verordening en toont daarmee aan dat het ontwerp voldoet aan de gestelde eisen zoals:

  • Het maximale interne specifieke ventilatorvermogen (SFPint-limit);
  • De minimale efficiëntie van de ventilator (ηvu). 

Op voorhand kan worden vastgesteld dat de Comfort°Plus-unit ruim voldoet aan de wettelijk gestelde eisen.

Misschien ook interessant:

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.
Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.
Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra
Nieuws

Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

Aankomende zomer staat de volgende school op het programma om een Frisse School te worden. Het gebouw gaat van het gas af en wordt een energie neutrale school.