Sterrenschool in Hilversum genomineerd voor duurzaamheidsprijs 'De Circulaire Ring'

Nieuws
Gepubliceerd op:
Sterrenschool in Hilversum genomineerd voor duurzaamheidsprijs 'De Circulaire Ring'

Onderwijskoepel STIP Hilversum maakt met de nieuwbouw van de Sterrenschool kans op de landelijke duurzaamheidsprijs ‘De circulaire ring’. De school is voorzien van ons Scholen°Concept, extra trots zijn wij dus op deze nominatie!

Grote duurzame ambities van de onderwijskoepel STIP

De ambities van de opdrachtgever STIP waren groot, de Sterrenschool moest één van de beste scholen van het land worden. Vrijwel geen energieverbruik, aardgasloos, super gezond, toekomstgericht maar ook circulair schoolmeubilair, een zo groen mogelijk plein met opvang van regenwater en innovatief uitdagend gebouw dat kinderen stimuleerd – dat waren de eisen. En met resultaat: de school is binnen planning, budget en voldaan aan de eisen gerealiseerd!

Gezond en prettig binnenklimaat

Wij mochten onze bijdrage leveren door een gezond en energiezuinig binnenklimaat te realiseren. Er werd gekozen voor het Scholen°Concept waardoor de leerprestaties en gezondheid van leerlingen (en leerkrachten) geborgd wordt met gefilterde lucht, geautomatiseerde verversing van de lucht en aangename akoestiek. Tegelijk is het systeem zeer energiezuinig waardoor het ook voldoet aan die duurzaamheidseis.

Onafhankelijke Duuzaam Bouwen Awards

En nu is de Sterrenschool dus genomineerd voor De Circulaire Ring van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards! De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden uitgereikt aan opdrachtgevers en projecten die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Een onafhankelijke jury selecteerde de genomineerden en tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 6 februari worden de awards uitgereikt.

"Ze hebben veel partijen durven betrekken in hun zoektocht naar een duurzaam en gezond gebouw, zoals ouders, kinderen, de buurt en leveranciers."

Circulair bouwen als uitgangspunt

De jury koos voor de Sterrenschool in Hilversum omdat hergebruik en gebruik van hout van groot belang zijn geweest in dit project. Circulariteit stond voorop, waarbij er buiten de gebaande paden is gezocht en veel partijen zijn betrokken om een zo duurzaam en gezond mogelijk gebouw neer te zetten.

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.