Staan is het nieuwe zitten

Nieuws
Gepubliceerd op:
Staan is het nieuwe zitten

Uit onderzoek is gebleken dat lang zitten nog veel schadelijker voor de gezondheid is dan al werd gedacht. Veel en langdurig zitten verhoogt de kans op gezondheidsklachten en zelfs vroegtijdig overlijden. Het gaat dan niet alleen om nek- en schouderklachten, maar ook obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en depressies. Het is dan ook niet voor niets dat Klimaatgroep°Holland op kantoor geïnvesteerd heeft in nieuwe bureaus.

Gezonde werkomgeving

De nieuwe bureaus zijn in hoogte verstelbaar en op alle mogelijke manieren naar eigen inzicht en wens aan te passen. Staand werken gaat prima. Net zo goed als zittend je werk doen. En het is een stuk gezonder. Ga maar eens na hoeveel uur je per dag eigenlijk al zit. Tijdens het eten, in de auto, op je werk en ’s avonds plof je na een dag hard werken weer op de bank. Omdat werknemers juist op hun werk lang zitten, zijn de nieuwe bureaus een uitkomst. En nee, het compenseert elkaar niet als je daarna alsnog veel beweegt. Wat de juiste balans is tussen zitten en staan? Waar die precies ligt, is onderwerp van menig onderzoek. Maar er wordt uitgegaan van drie kwartier zitten en een kwartier staan of bewegen per uur.

Uiteraard gaan een goed werkklimaat en prettig binnenklimaat hand in hand. Wil je ook aangenaam werken, zittend of staand, in een plezierig en gezond binnenklimaat? Neem dan gerust contact met ons op voor een staande ovatie. ;-)

Misschien ook interessant:

Praktische tips voor uw binnenklimaat
Nieuws

Praktische tips voor uw binnenklimaat

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen┬░Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.