Staan is het nieuwe zitten

Nieuws
Gepubliceerd op:
Staan is het nieuwe zitten

Uit onderzoek is gebleken dat lang zitten nog veel schadelijker voor de gezondheid is dan al werd gedacht. Veel en langdurig zitten verhoogt de kans op gezondheidsklachten en zelfs vroegtijdig overlijden. Het gaat dan niet alleen om nek- en schouderklachten, maar ook obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en depressies. Het is dan ook niet voor niets dat Klimaatgroep°Holland op kantoor geïnvesteerd heeft in nieuwe bureaus.

Gezonde werkomgeving

De nieuwe bureaus zijn in hoogte verstelbaar en op alle mogelijke manieren naar eigen inzicht en wens aan te passen. Staand werken gaat prima. Net zo goed als zittend je werk doen. En het is een stuk gezonder. Ga maar eens na hoeveel uur je per dag eigenlijk al zit. Tijdens het eten, in de auto, op je werk en ’s avonds plof je na een dag hard werken weer op de bank. Omdat werknemers juist op hun werk lang zitten, zijn de nieuwe bureaus een uitkomst. En nee, het compenseert elkaar niet als je daarna alsnog veel beweegt. Wat de juiste balans is tussen zitten en staan? Waar die precies ligt, is onderwerp van menig onderzoek. Maar er wordt uitgegaan van drie kwartier zitten en een kwartier staan of bewegen per uur.

Uiteraard gaan een goed werkklimaat en prettig binnenklimaat hand in hand. Wil je ook aangenaam werken, zittend of staand, in een plezierig en gezond binnenklimaat? Neem dan gerust contact met ons op voor een staande ovatie. ;-)

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.