Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie

Nieuws
COVID-19
Gepubliceerd op:
Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie

Sporthallen hebben aan strengere eisen te voldoen dan het bouwbesluit. Dit omdat sportende mensen meer aerosolen, miniscule druppels, uitblazen dan mensen in ruststand. Het OMT adviseert om te voldoen aan de aanvullende normen die het NOC-NSF stelt.

Bouwbesluit en aanvullende normale voor sportaccommodaties

Sportverenigingen moeten in ieder geval voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit. Dat geldt eigenlijk voor alle gebouwen, dat is niet anders voor sportverenigingen. Daarnaast heeft het NOC-NSF aanvullende normen voor overdekte sportaccommodaties, deze zijn strenger zijn dan het bouwbesluit.

Sporthal zonder ventilatie

Onlangs werden er zaalvoetbalwedstrijden in Antwerpen afgelast omdat de sporthal geen ventilatie heeft. Het risico op een mogelijke besmettingshaard werd door de stad daarom te groot geacht. Zo wordt er in het artikel gesteld: “In coronatijden is die ventilatie van cruciaal belang om een mogelijke besmettingshaard tegen te gaan.”

Normen NOC-NSF voor ventilatie in sporthallen

Sportaccommodaties moeten dus aan meer dan het bouwbesluit voldoen. Wat houdt dat in? Per sporter moet er minimaal 40 m3 verse lucht per uur worden geventileerd en per toeschouwer minimaal 20 m3 verse lucht per uur. Dit met een minimum van 7 m3 per m2 sportvloer per uur. Daarbij is het belangrijk dat als de sportzaal op te delen is, dat ieder deel afzonderlijk voldoet aan de norm.

Download de normen hier

Voldoet uw sporthal?

Wilt u weten of uw sporthal voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit het Bouwbesluit en de normen vanuit NOC-NSF? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen voor u een inventarisatie uitvoeren en eventueel een verbetervoorstel doen.

Vraag inventarisatie aan

Misschien ook interessant:

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
Nieuws

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Wij zijn trotse bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Wij steunen hiermee projecten die het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen aangenamer en makkelijker maken.

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis
Nieuws

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis

Uit school lekker spelen met vriendjes, een leuk uitje of spelen in de speeltuin. Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen, zijn dit helemaal geen vanzelfsprekendheden.

Ventileren wordt vierde basisregel
Nieuws
COVID-19

Ventileren wordt vierde basisregel

Gisteren kondigde Mark Rutte aan dat ventileren wordt toegevoegd aan de basisregels om corona te bestrijden. Het aanmerken van het belang van ventileren liet op zich wachten, er werd al maanden opgeroepen om meer in te zetten op ventileren.

Offerte aanvragen