Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!

Nieuws
Gepubliceerd op:
Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!

Goed nieuws. De Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen, SUVIS, kan vanaf 4 januari aangevraagd worden. Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Waarom de SUVIS?

Het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) bracht in september in kaart hoe de scholen in Nederland er voor staan op het gebied van binnenklimaat. Er bleek werk aan de winkel en scholen en gemeenten werd verzocht een plan van aanpak te maken voor verbetering.

Wat is de SUVIS?

Met de subsidie, ook wel specifieke uitkering, hoopt de overheid een impuls te geven aan scholen en gemeenten om het binnenklimaat op orde te brengen.

Voor wie is de SUVIS?

Gemeenten kunnen de regeling aanvragen voor het verbeteren van het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen in PO en VO.

Wanneer kan men de SUVIS aanvragen?

Men kan vanaf 4 januari t/m 30 juni 2021 de SUVIS aanvragen. De bouwactiviteiten moeten starten (of gestart zijn) tussen 1 oktober 2020 en 1 januari 2022.

Meer weten?

Alle informatie over de Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen, de SUVIS, is te vinden op de website van de Rijksdienst.

Weten hoe jouw school kan profiteren va deze subsidie? Neem contact op met ons op.

Misschien ook interessant:

Partner interview Duurzaam Gebouwd
Nieuws

Partner interview Duurzaam Gebouwd

Dit najaar hebben we ons aangesloten bij integraal platform Duurzaam Gebouwd. We zien uit naar een vakinhoudelijke, inspirerende samenwerking met meerwaarde.  …
TVVL besteedt aandacht aan recirculatie
Nieuws

TVVL besteedt aandacht aan recirculatie

In het nieuwste TVVL Magazine (nr. 05) wordt een item gewijd aan recirculatie. De aanleiding? Er bestaat onduidelijkheid over recirculatie van lucht in schoolgebouwen. Klimaatgroep Holland en ons Scholen°Concept wordt hierin genoemd.…
Voorlopige conclusie ventilatie in scholen
Nieuws
COVID-19

Voorlopige conclusie ventilatie in scholen

38% van de scholen die reageerden zijn in orde, maar voor 5734 scholen blijft onduidelijk of er voldoende geventileerd wordt. Het kabinet trekt 360 miljoen uit om op lange termijn de problemen op te lossen.