Ontdek de nieuwste unit van het Scholen°Concept

Nieuws
Gepubliceerd op:
Ontdek de nieuwste unit van het Scholen°Concept

Het afgelopen jaar heeft ons veel geleerd en daardoor zijn we extra gemotiveerd om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en out of the box te denken. Om zo met nieuwe technieken de toekomst in te gaan, waarbij de pijlers circulariteit, energieverbruik en luchthygiëne een grote rol innemen. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe Comfort˚Plus unit voor het Scholen°Concept met intelligente warmteterugwinning en 100% gescheiden luchtstromen: maak kennis met de CP 14.30 i-WTW.

Circulair

De unit is hoofdzakelijk vervaardigd uit gerecycled materiaal. Zo is de WTW wisselaar gemaakt van gerecyclede pet flessen, de thermische en akoestische isolatie van gerecycled materiaal afkomstig uit de automotive industrie en is de omkasting van gerecycled staalmateriaal met schitterende corrosie bestendige eigenschappen.

Energiezuinig

De toegepaste ventilatoren verbruiken weinig primaire energie en beschikken over een optimale verhouding tussen luchtopbrengst, energieverbruik en levensduur. Naast ventilatie beschikt de unit standaard over de mogelijkheid om te kunnen verwarmen en/of te koelen. Een compleet nieuw ontwikkelde hoog rendement wisselaar brengt de energie uit water zeer efficiënt en vlot over op de luchtstroom. Warmteterugwinning met intelligentie: alleen maar energie terugwinnen uit de luchtstromen wanneer het zinvol is. De werking van de wisselaar wordt geregeld van 0 tot 100%, dit om het comfort te garanderen en het primaire energieverbruik zo laag als mogelijk te laten zijn.

Luchthygiëne

De Comfort˚Plus 14.30 i-WTW kent 100% gescheiden luchtstromen gecombineerd met een uitstekende fijnstof filtering en hoge ventilatielucht volumes.

Garantie

Bij het investeren in een klimaatsysteem, is het van belang dat er ook op de lange termijn wordt voldaan aan uitgangspunten en eisen. Maar voor hoe lang? Wanneer de installatie wordt ingezet en onderhouden volgens de richtlijnen zorgen wij vanaf dag één voor een betrouwbaar en goed werkend systeem zonder inregel problematiek mét 10 jaar all-in garantie.

Achtergrond

De ventilatiebranche heeft veel geleerd het afgelopen jaar. Zo is er onomstotelijk bewijs  geleverd dat ventilatie niet alleen nodig is om zuurstof te brengen of geur te verdringen. Steeds meer speelt het tegengaan en terugdringen van virussen een belangrijke rol bij ventilatie. Het is een gegeven dat er de komende periode nieuwe eisen gesteld zullen worden aan ventilatie hoeveelheden. Oude berekeningen en ervaringen voldoen hierbij niet langer. Dit betekent dat het stelsel van eisen ten aanzien van ventilatie volumes wordt herzien en het zeker is dat verse luchthygiëne een beduidend grotere rol gaat spelen in gebouwen waar mensen leven en werken.

In onderwijsgebouwen is het grotendeels teleurstellend gesteld op het gebied van ventileren. Gelukkig is er vandaag de dag veel aandacht voor het ontwerp van ventilatiesystemen en het uiteindelijke resultaat. Het is duidelijk dat de huidige eisen of die vanuit de vorige eeuw, onvoldoende zijn voor nu en de toekomst. Daarom is het belangrijk dat we voor nieuwe installaties andere keuzes maken. Als branche hebben we de verantwoording een maatschappelijk bijdrage te leveren: als ontwerper, fabrikant en installateur en zullen we hierop moeten anticiperen met nieuwe technieken en grotere ventilatievolumes.

Toekomst

Met de nieuwe Comfort˚Plus 14.30 i-WTW maken we deze stap richting de toekomst. Een stap waarbij we het welzijn van de gebruikers, verse en schone ventilatielucht en een hoog comfort voorop plaatsen. De noodzakelijke aandacht voor onze aarde en haar welzijn worden niet vergeten door het lage energieverbruik en de duurzame gedachte van het ontwerp. De nieuwe unit betekent een mooie uitbreiding van ons aanbod. Zo bouwen we verder aan de toekomst. Klimaatgroep Holland, aangenaam.

LEES HIER ALLES OVER HET SCHOLEN˚CONCEPT

Misschien ook interessant:

Ventileren kun je leren!
Nieuws

Ventileren kun je leren!

Het is helemaal niet zo moeilijk om de luchtkwaliteit flink te verbeteren in het klaslokaal. Samen met andere leden van Binnenklimaat Nederland hebben we een poster met tips en trics gemaakt.

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?
Nieuws

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?

Gezocht: mensen die van hun technische skills werk willen maken. Ontdek Klimaatgroep Holland als werkgever.

 

Ieder klaslokaal een CO2 meter
Nieuws
COVID-19

Ieder klaslokaal een CO2 meter

Ieder lokaal in het primair- en voortgezet onderwijs moet worden voorzien van een CO2 meter en er is een hulpteam voor advies.

Offerte aanvragen