Scholen˚Concept compleet vernieuwd – aantoonbaar het meest energiezuinig én de stilste van de klas

Nieuws
Gepubliceerd op:
Scholen˚Concept compleet vernieuwd – aantoonbaar het meest energiezuinig én de stilste van de klas

Aangenaam leren, optimaal energie besparen. Nu aantoonbaar nóg energiezuiniger en daarnaast ook nog eens bewezen de stilste in de markt. Ons Scholen°Concept, de Comfort˚Plus CP1500, is sinds de zomer compleet gerestyled. Vanuit ambitie gedreven.

Decentraal, alles-in-1

U kent ons Scholen˚Concept al als het alles-in-1 klimaatsysteem speciaal voor het onderwijs, samen met scholen en andere betrokken partijen ontwikkeld. Deze totaaloplossing ventileert, verwarmt en koelt elk klaslokaal afzonderlijk, op maat en via een constante CO2-meting.

Graag brengen we u in vogelvlucht op de hoogte van een aantal vernieuwingen van het systeem en introduceren daarmee de nieuwe serie: Comfort˚Plus CP1532

Energiebesparing door slimme besturing en meetbaarheid

Elke unit meet zijn eigen energieverbruik, voor zowel het verzorgen van het binnenklimaat als ook voor de standaard aangesloten (naar wens in 3 zones dimbare) verlichting en zonwering. Dit gecombineerd met de standaard aansluiting op de meldkamer van Klimaatgroep Holland, maakt het mogelijk om continu te sturen op de meest aangename en energiezuinige situatie.

Deze werkwijze is dermate succesvol gebleken en geroemd om zijn eenvoud, dat het besturingssysteem is uitgebreid om ook nevenruimten waarin geen Comfort˚Plus-unit is gemonteerd te kunnen besturen: de Logi°Connect-lijn.

Energieneutrale scholenbouw

De beheersing van het binnenklimaat maakt in de traditionele situatie een wezenlijk onderdeel uit van het energieverbruik. Met het Scholen˚Concept is het mogelijk om dit aandeel tot een minimum te beperken. Het concept is daarmee uitermate geschikt voor de toepassing in energieneutrale scholenbouw.
Uiteraard voldoet de nieuwe Comfort˚Plus CP1532 aan de nieuwe norm van Frisse Scholen.

Stilste op de markt

De Comfort˚Plus CP1532 is de stilste in de markt, namelijk 32,5 dB(A). Het adviesbureau Peutz heeft dit voor ons aantoonbaar gemaakt en gerapporteerd na diverse geluidsmetingen van het concept, ingebouwd in een standaard leslokaal. Klik hier voor het geluidsrapport. 

Onderhoudskosten verlaagd

Het onderhoud van het vernieuwde Scholen˚Concept wordt tot een minimum beperkt doordat de intelligente software de unit controleert op een juiste werking en eventuele afwijkingen veelal op afstand verholpen kunnen worden.
Door de toepassing van nieuwe filtertechnieken kan er over het algemeen volstaan worden met een vervangingscyclus van 9 tot 10 maanden, uiteraard afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de omgevingsvariabelen. 

Garantie op resultaat

Naast productgarantie verleent Klimaatgroep Holland een langdurige garantie op het resultaat. Met de eindgebruiker of opdrachtgever wordt een rapportcijfer op prestatie afgesproken bestaande uit onder meer het energieverbruik, de gemiddelde CO2-waarde en de mate van tevredenheid van gebruikers. 

Uit voorraad leverbaar

De Comfort˚Plus CP1532 serie bestaat standaard uit de types CP1532-H en CP1532-HS. Deze types zijn op voorraad, dus snel leverbaar, en kunnen in nagenoeg alle situaties worden ingezet. Voor hiervan afwijkende types geldt een langere levertijd en een meerprijs. 

Aan inspiratie en enthousiasme ontbreekt het ons niet, gedreven vanuit ambitie. Maar ook gedreven vanuit het enthousiasme uit de praktijk: het vernieuwde Scholen˚Concept wordt door de grote mate van ontzorging – mogelijk gemaakt door de totaaloplossing, vernieuwde domotica, optimalisering en sturing middels de meldkamer – in de markt geprezen.  

Het Scholen˚Concept is klaar voor de toekomst, Klimaatgroep Holland is klaar voor de toekomst. U ook? Wilt u meer informatie over het vernieuwde Scholen˚Concept? Wij praten u graag bij over de mogelijkheden: telefoonnummer 050 547 04 00 of info@klimaatgroepholland.nl.

Misschien ook interessant:

Praktische tips voor uw binnenklimaat
Nieuws

Praktische tips voor uw binnenklimaat

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.