Samen aardgasvrije en gezonde scholen creëren

Nieuws
Gepubliceerd op:
Samen aardgasvrije en gezonde scholen creëren

Afgelopen woensdag werd bekend dat Minister Ollongren een programma start voor aardgasvrije en frisse basisscholen. Gemeenten en schoolbesturen kunnen zich tot 1 oktober 2018 inschrijven voor deelname aan een innovatieprogramma dat 10 pilots behelst. Elk schoolgebouw krijgt gemiddeld € 350.000,- ter beschikking.

Bent of kent u een gemeente of schoolbestuur dat hiervoor in aanmerking zou kunnen komen? Wie heeft concrete plannen en kan dit voordeel goed gebruiken? Wij helpen u graag met een passend projectvoorstel.

"Middels 10 pilots stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKZ) 3,5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van breed toepasbare en zo goedkoop mogelijke werkwijzen om schoolgebouwen succesvol aardgasvrij, energiezuinig én gezond te maken. Bron: Rijksoverheid."

Klimaatgroep Holland is specialist in het klimatiseren van onderwijsgebouwen. Wij creëren gezonde en frisse scholen door toepassing van het Scholen°Concept, een decentraal alles-in-1 klimaatsysteem. Elk lokaal wordt afzonderlijk vraaggestuurd geventileerd, verwarmd of verkoeld. Het systeem voldoet aan de eisen van toekomstbestendigheid en duurzaamheid. Daarnaast hebben wij ervaring met aardgasvrij bouwen, ons Scholen°Concept is hier heel geschikt voor. Sterker nog: wij hebben als landelijk bedrijf met Noordelijke wortels de keus gemaakt om niet anders meer te willen.

"Begin dit jaar werden de eerste scholen in het Groningse aardbevingsgebied bouwkundig versterkt of nieuw gebouwd. Klimaatgroep Holland voorzag de eerste twee scholen van aardbevingsbestendige en gasloze klimaatinstallaties, aangesloten op een lucht-warmtepomp. In combinatie met andere maatregelen is een energieneutrale school binnen handbereik."

Om ook in de toekomst een gezond en energiezuinig binnenklimaat te garanderen, monitort Klimaatgroep Holland alle systemen op afstand. Zo kan de werking worden geoptimaliseerd en blijven de exploitatiekosten beheersbaar. Toekomstgericht en innovatief.

Misschien ook interessant:

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.
Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.
Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra
Nieuws

Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

Aankomende zomer staat de volgende school op het programma om een Frisse School te worden. Het gebouw gaat van het gas af en wordt een energie neutrale school.