PvE Frisse Scholen vernieuwd

Nieuws
Gepubliceerd op:
PvE Frisse Scholen vernieuwd

Het programma van eisen Frisse scholen 2021 is uit. Het PvE is bedoeld om scholen in het PO en VO handvaten te bieden voor het ontwerpen van een energiezuinig en gezond gebouw. Het kan gebruikt worden voor nieuwbouw of renovatie.

Fijnstof en kwaliteitsborging

In 2015 kwam de laatste versie van het PvE Frisse Scholen uit. In de nieuwe versie van 2021 is er meer aandacht voor fijnstof, licht en temperatuur. Belangrijke toevoeging zijn de eisen voor kwaliteitsborging en monitoring. In het verleden is te vaak gebleken dat installaties op papier goed leken maar in de praktijk niet voldeden aan de standaard, eisen en wensen.

Opgesteld door BBA Binnenmilieu

Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021 is opgesteld in opdracht van RVO. Hoofdauteur van het stuk is BBA Binnenmilieu, in samenwerking met BenR en Building Vision.

BBA-adviseur Froukje van Dijken vertelt: “Waar ik trots op ben is de nadrukkelijke aandacht voor kwaliteitsborging. Dat is nu binnen het nieuwe PvE een apart thema. In het ontwerp- en bouwproces gaat dit helaas nog steeds geregeld mis. Focus op monitoring van energie- en binnenmilieuprestaties creëert hopelijk meer urgentie voor het comfort en de gezondheid in schoolgebouwen.”

Download

Benieuwd naar het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. Hieronder is het de downloaden.

Download het PvE Frisse Scholen 2021

Misschien ook interessant:

Ventileren kun je leren!
Nieuws

Ventileren kun je leren!

Het is helemaal niet zo moeilijk om de luchtkwaliteit flink te verbeteren in het klaslokaal. Samen met andere leden van Binnenklimaat Nederland hebben we een poster met tips en trics gemaakt.

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?
Nieuws

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?

Gezocht: mensen die van hun technische skills werk willen maken. Ontdek Klimaatgroep Holland als werkgever.

 

Ieder klaslokaal een CO2 meter
Nieuws
COVID-19

Ieder klaslokaal een CO2 meter

Ieder lokaal in het primair- en voortgezet onderwijs moet worden voorzien van een CO2 meter en er is een hulpteam voor advies.

Offerte aanvragen