PvE Frisse Scholen vernieuwd

Nieuws
Gepubliceerd op:
PvE Frisse Scholen vernieuwd

Het programma van eisen Frisse scholen 2021 is uit. Het PvE is bedoeld om scholen in het PO en VO handvaten te bieden voor het ontwerpen van een energiezuinig en gezond gebouw. Het kan gebruikt worden voor nieuwbouw of renovatie.

Fijnstof en kwaliteitsborging

In 2015 kwam de laatste versie van het PvE Frisse Scholen uit. In de nieuwe versie van 2021 is er meer aandacht voor fijnstof, licht en temperatuur. Belangrijke toevoeging zijn de eisen voor kwaliteitsborging en monitoring. In het verleden is te vaak gebleken dat installaties op papier goed leken maar in de praktijk niet voldeden aan de standaard, eisen en wensen.

Opgesteld door BBA Binnenmilieu

Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021 is opgesteld in opdracht van RVO. Hoofdauteur van het stuk is BBA Binnenmilieu, in samenwerking met BenR en Building Vision.

BBA-adviseur Froukje van Dijken vertelt: “Waar ik trots op ben is de nadrukkelijke aandacht voor kwaliteitsborging. Dat is nu binnen het nieuwe PvE een apart thema. In het ontwerp- en bouwproces gaat dit helaas nog steeds geregeld mis. Focus op monitoring van energie- en binnenmilieuprestaties creëert hopelijk meer urgentie voor het comfort en de gezondheid in schoolgebouwen.”

Download

Benieuwd naar het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. Hieronder is het de downloaden.

Download het PvE Frisse Scholen 2021

Misschien ook interessant:

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
Nieuws

Bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Wij zijn trotse bedrijfsvriend van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Wij steunen hiermee projecten die het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen aangenamer en makkelijker maken.

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis
Nieuws

Maak voor kinderen een ziekenhuis dat een beetje voelt als thuis

Uit school lekker spelen met vriendjes, een leuk uitje of spelen in de speeltuin. Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen, zijn dit helemaal geen vanzelfsprekendheden.

Ventileren wordt vierde basisregel
Nieuws
COVID-19

Ventileren wordt vierde basisregel

Gisteren kondigde Mark Rutte aan dat ventileren wordt toegevoegd aan de basisregels om corona te bestrijden. Het aanmerken van het belang van ventileren liet op zich wachten, er werd al maanden opgeroepen om meer in te zetten op ventileren.

Offerte aanvragen