PvE Frisse Scholen vernieuwd

Nieuws
Gepubliceerd op:
PvE Frisse Scholen vernieuwd

Het programma van eisen Frisse scholen 2021 is uit. Het PvE is bedoeld om scholen in het PO en VO handvaten te bieden voor het ontwerpen van een energiezuinig en gezond gebouw. Het kan gebruikt worden voor nieuwbouw of renovatie.

Fijnstof en kwaliteitsborging

In 2015 kwam de laatste versie van het PvE Frisse Scholen uit. In de nieuwe versie van 2021 is er meer aandacht voor fijnstof, licht en temperatuur. Belangrijke toevoeging zijn de eisen voor kwaliteitsborging en monitoring. In het verleden is te vaak gebleken dat installaties op papier goed leken maar in de praktijk niet voldeden aan de standaard, eisen en wensen.

Opgesteld door BBA Binnenmilieu

Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021 is opgesteld in opdracht van RVO. Hoofdauteur van het stuk is BBA Binnenmilieu, in samenwerking met BenR en Building Vision.

BBA-adviseur Froukje van Dijken vertelt: “Waar ik trots op ben is de nadrukkelijke aandacht voor kwaliteitsborging. Dat is nu binnen het nieuwe PvE een apart thema. In het ontwerp- en bouwproces gaat dit helaas nog steeds geregeld mis. Focus op monitoring van energie- en binnenmilieuprestaties creëert hopelijk meer urgentie voor het comfort en de gezondheid in schoolgebouwen.”

Download

Benieuwd naar het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. Hieronder is het de downloaden.

Download het PvE Frisse Scholen 2021

Misschien ook interessant:

Ventileren wordt vierde basisregel
Nieuws
COVID-19

Ventileren wordt vierde basisregel

Gisteren kondigde Mark Rutte aan dat ventileren wordt toegevoegd aan de basisregels om corona te bestrijden. Het aanmerken van het belang van ventileren liet op zich wachten, er werd al maanden opgeroepen om meer in te zetten op ventileren.

Hoofdsponsor verlengt bij Klimaatgroep°Stars
Nieuws

Hoofdsponsor verlengt bij Klimaatgroep°Stars

Klimaatgroep°Holland is ook in het seizoen 2021/2022 de trotse hoofdsponsor van het Eredivisietafeltennis in Middelstum. 

Richtlijn RIVM aangepast: aerosolen ook over grote afstand van belang in besmetting corona
Nieuws
COVID-19

Richtlijn RIVM aangepast: aerosolen ook over grote afstand van belang in besmetting corona

Vorige week heeft het RIVM op hun website de officiële richtlijn aangepast.