PvE Frisse Scholen vernieuwd

Nieuws
Gepubliceerd op:
PvE Frisse Scholen vernieuwd

Het programma van eisen Frisse scholen 2021 is uit. Het PvE is bedoeld om scholen in het PO en VO handvaten te bieden voor het ontwerpen van een energiezuinig en gezond gebouw. Het kan gebruikt worden voor nieuwbouw of renovatie.

Fijnstof en kwaliteitsborging

In 2015 kwam de laatste versie van het PvE Frisse Scholen uit. In de nieuwe versie van 2021 is er meer aandacht voor fijnstof, licht en temperatuur. Belangrijke toevoeging zijn de eisen voor kwaliteitsborging en monitoring. In het verleden is te vaak gebleken dat installaties op papier goed leken maar in de praktijk niet voldeden aan de standaard, eisen en wensen.

Opgesteld door BBA Binnenmilieu

Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021 is opgesteld in opdracht van RVO. Hoofdauteur van het stuk is BBA Binnenmilieu, in samenwerking met BenR en Building Vision.

BBA-adviseur Froukje van Dijken vertelt: “Waar ik trots op ben is de nadrukkelijke aandacht voor kwaliteitsborging. Dat is nu binnen het nieuwe PvE een apart thema. In het ontwerp- en bouwproces gaat dit helaas nog steeds geregeld mis. Focus op monitoring van energie- en binnenmilieuprestaties creëert hopelijk meer urgentie voor het comfort en de gezondheid in schoolgebouwen.”

Download

Benieuwd naar het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. Hieronder is het de downloaden.

Download het PvE Frisse Scholen 2021

Misschien ook interessant:

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiële lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

“BENG zegt meer over de kwaliteit van onze gebouwen”
Nieuws

“BENG zegt meer over de kwaliteit van onze gebouwen”

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs: "Sinds 1995 hadden we de EPC, sindsdien is er natuurlijk veel veranderd."

Offerte aanvragen