Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Natuurlijk wisten we het bij Klimaatgroep Holland al lang: een goed binnenklimaat draagt bij aan betere prestaties. Een hedendaags kantoorpand vraagt vaker om koeling dan verwarming. Koeling is noodzakelijk om prestaties op peil te houden. De Harvard School of Public Health besteedde een onderzoek aan de verrichtingen van personen die zich in een ruimte bevinden met een goed binnenklimaat en kwamen tot indrukwekkende resultaten.

Beter kantoorklimaat loont

Deelnemers aan het onderzoek moesten zes dagen werkzaamheden verrichten in een gebouw waar het binnenklimaat door de onderzoekers werd geregeld. Daarbij werden voornamelijk de cognitieve functies getest, processen die helpen bij het beter opnemen en verwerken van informatie. Ten opzichte van traditionele gebouwen werd in een pand waar het binnenklimaat beter is geregeld, ook daadwerkelijk een stuk beter gepresteerd. De testpersonen namen de informatie maar liefst 299% (!) beter op. Ook de strategische capaciteiten verbeterden met 288%. Aangezien de meeste mensen een groot gedeelte van de dag binnen zijn, is het volgens onderzoeker Joseph Allen van de Harvard School of Public Health van essentieel belang goed te ventileren. “Dit heeft grote invloed op onze gezondheid en welzijn.” 

Om de prestaties op peil te houden is goede koeling en ventilatie op kantoor pure noodzaak. Het Inside Comfort-concept van Klimaatgroep Holland onderscheidt zich hierin van traditionele klimaatsystemen. Zo is de klimaattechniek in staat om te verwarmen, te koelen en verzorgt het ook de ventilatie van kantoorruimtes. Wilt u ook schrikbarend beter presteren op kantoor? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag uw kantoorklimaat verbeteren. 

Bron: https://www.installatieprofs.nl/nieuws/prestaties-schikbarend-beter-bij-goed-binnenklimaat

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.