Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Natuurlijk wisten we het bij Klimaatgroep Holland al lang: een goed binnenklimaat draagt bij aan betere prestaties. Een hedendaags kantoorpand vraagt vaker om koeling dan verwarming. Koeling is noodzakelijk om prestaties op peil te houden. De Harvard School of Public Health besteedde een onderzoek aan de verrichtingen van personen die zich in een ruimte bevinden met een goed binnenklimaat en kwamen tot indrukwekkende resultaten.

Beter kantoorklimaat loont

Deelnemers aan het onderzoek moesten zes dagen werkzaamheden verrichten in een gebouw waar het binnenklimaat door de onderzoekers werd geregeld. Daarbij werden voornamelijk de cognitieve functies getest, processen die helpen bij het beter opnemen en verwerken van informatie. Ten opzichte van traditionele gebouwen werd in een pand waar het binnenklimaat beter is geregeld, ook daadwerkelijk een stuk beter gepresteerd. De testpersonen namen de informatie maar liefst 299% (!) beter op. Ook de strategische capaciteiten verbeterden met 288%. Aangezien de meeste mensen een groot gedeelte van de dag binnen zijn, is het volgens onderzoeker Joseph Allen van de Harvard School of Public Health van essentieel belang goed te ventileren. “Dit heeft grote invloed op onze gezondheid en welzijn.” 

Om de prestaties op peil te houden is goede koeling en ventilatie op kantoor pure noodzaak. Het Inside Comfort-concept van Klimaatgroep Holland onderscheidt zich hierin van traditionele klimaatsystemen. Zo is de klimaattechniek in staat om te verwarmen, te koelen en verzorgt het ook de ventilatie van kantoorruimtes. Wilt u ook schrikbarend beter presteren op kantoor? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag uw kantoorklimaat verbeteren. 

Bron: https://www.installatieprofs.nl/nieuws/prestaties-schikbarend-beter-bij-goed-binnenklimaat

Misschien ook interessant:

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen┬░Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.

Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra
Nieuws

Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

Aankomende zomer staat de volgende school op het programma om een Frisse School te worden. Het gebouw gaat van het gas af en wordt een energie neutrale school.