Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

Nieuws
Gepubliceerd op:
Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

Het coronavirus zorgt voor zorgen om onze medemens en voor veel aanpassingen in ons dagelijks leven. Ook roept het virus veel vragen op. Heeft u een ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland? We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen hiervan in deze tijd.

Nu kantoren, bedrijven en scholen zich langzamerhand sluiten, is het toch verstandig om het ventilatiesysteem/klimaatbeheerssysteem niet uit te schakelen en niet over te schakelen naar de zogenaamde vakantiemodus. Laat het systeem gewoon in bedrijf. Blijf gewoon ventileren, uiteraard dit vraagt enige energie, maar gezien de milde buitentemperaturen momenteel, zijn kosten te verwaarlozen.

Veelal zijn onze concepten een alles-in-één systeem, dat wil zeggen: verwarmen en/of koelen, gecombineerd met ventileren. Wat betekent dit in uw situatie?

Graag voorzien wij u van enige praktische tips

Onderwijs en zalen

We kunnen ons voorstellen dat de bezetting in de lokalen tot een minimum is beperkt. Schakel de installatie niet over naar vakantiemodus maar laat het staan in normaal bedrijf.

Om te zorgen dat er voldoende ventilatie plaatsvindt, is het aan te raden om het setpoint van CO2 te verlagen van standaard 700 ppm naar 500 ppm. Dit betekent dat er proportioneel meer wordt geventileerd bij een lagere bezetting. Deze instelling is tijdelijk en zolang het onderwijs gesloten is. Neem gerust contact op met onze meldkamer, wij helpen u graag op afstand om deze instelling te realiseren.

U kunt ook extra ventileren door ramen te openen, u brengt de functie van het klimaatsysteem hierdoor niet in de war.

Wij adviseren om toilet- en kleedkamer ventilatie niet uit te schakelen. In de meeste gevallen zijn deze automatisch gestuurd binnen onze concepten en hoeft u zich daarom niet druk te maken.

Kantoren

Laat de instellingen zo staan als voorheen. Ventilatie werkt automatisch, veelal middels dag- en nachtventilatie. Mocht het kantoor geheel onbezet zijn, verlaag dan eventueel de dagtemperatuur instelling, wijzig niet de dag-weekklok-vakantie instelling.

Retail

Indien de showroom of winkel gesloten wordt, verlaag de dagtemperatuur instelling dan eventueel naar 18°C. Zet de installatie niet uit, maar werk volgens de automatische stand zoals gebruikelijk.

Industrie en voedingsmiddelenindustrie

Laat uw installatie volledig ongemoeid en ingeschakeld. Onafhankelijk of er wel of geen productie plaatsvindt.

Aanvullend geldt voor al onze systemen dat er aan de filters geen extra inspanning hoeft te worden verricht, niet extra dan normaal gebruikelijk.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met onze specialisten op. Wij wensen u al het goede toe in deze onzekere tijd.

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.