Onderzoek nieuwe prestatienorm CO2-waardes in scholen

Nieuws
Gepubliceerd op:
Onderzoek nieuwe prestatienorm CO2-waardes in scholen

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt er op dit moment onderzoek verricht door ‘Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs’ naar de bouwtechnische eisen en bepalingsmethoden betreffende ventilatie in scholen.

De huidige norm in de bouwregelgeving voor ventilatie is gebaseerd op het verversen van een bepaalde hoeveelheid lucht per persoon. Deze capaciteitseis blijkt in de praktijk vaak niet voldoende te zijn om tot een acceptabel CO2-concentratieniveau te komen. Door onvolkomenheden aan de installatie, gebrek aan onderhoud of het verkeerd gebruik van klimaatbeheersinstallaties blijkt de werkelijke CO2-waarde vaak hoger uitvallen dan de door de Gezondheidsraad geadviseerde norm van 1200 ppm. Deze hoeveelheid CO2 is aantoonbaar slecht voor de leerprestaties van de leerlingen.

De tweede kamer vroeg in november 2011 aan de minister van Binnenlandse Zaken om te onderzoeken of het mogelijk is om een concrete CO2 concentratie voor te schrijven, in plaats van de nu in gebruik zijnde capaciteitseis aan de luchtverversing. Als het onderzoek aantoont dat dit mogelijk is, zal de Tweede Kamer aan de Minister van Binnenlandse Zaken vragen het bouwbesluit op dit punt aan te passen.

Klimaatgroep Holland is met het Scholenconcept al klaar voor deze toekomstige eis: De ComfortPlus unit, een alles in 1 unit, verwarming, koeling en ventilatie beschikt over een luchtdebiet van maar liefst 1200 m³ per uur. Via onze meldkamer zijn wij automatisch op de hoogte van CO2-waarden en bij een te hoge concentratie ondernemen wij onmiddellijk actie. De school zelf heeft er geen omkijken naar. Wij denken dan ook dat het onderzoek zal aantonen dat een gestelde norm aan het daadwerkelijke CO2-niveau wenselijk is en handhaafbaar zal blijken.

Misschien ook interessant:

Praktische tips voor uw binnenklimaat
Nieuws

Praktische tips voor uw binnenklimaat

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen┬░Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.