Nieuwe filters in ons Scholen┬░Concept filteren fijnstof nog beter

Nieuws
Gepubliceerd op:
Nieuwe filters in ons Scholen°Concept filteren fijnstof nog beter

Onze concepten worden continue verder ontwikkeld en verbeterd. Het Scholen°Concept, dat landelijk veel scholen voorziet van een schoon en aangenaam binnenklimaat, is daar geen uitzondering op. De filters van het Scholen°Concept zijn vernieuwd en zijn door de dichtheid aanzienlijk verbeterd zonder dat dit meer energieverbruik oplevert. De speciaal voor het Scholen°Concept ontwikkelde filters filteren de meest schadelijke deeltjes voor de gezondheid, zoals fijnstof, uit de lucht voordat de lucht het klaslokaal binnenkomt.

Bestrijden fijnstof juist in onderwijs van groot belang

Er is de laatste jaren veel aandacht voor fijnstof en speciale aandacht voor de luchtkwaliteit op scholen. Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling, bestaande uit in de lucht zwevende deeltjes. Ze zijn onzichtbaar en tot wel 70 keer kleiner dan de diameter van een haar. Onderzoek wijst uit dat kinderen per kilogram lichaamsgewicht wel 2,3 keer meer lucht inademen dan volwassen én dat kleine fijnstofdeeltjes makkelijker worden opgenomen in de luchtwegen van kinderen. Hierdoor kan kortdurende blootstelling aan fijnstof bij kinderen al zorgen voor ademhalingsproblemen en allergische reacties. Kortom: schone lucht in scholen is zeer belangrijk.

Luchtfilters opnieuw naar hoogste standaard

In het Scholen°Concept is het luchtfilter altijd een belangrijk onderdeel geweest. Want dat de luchtkwaliteit zo schoon mogelijk moet zijn, dat is niet nieuw. De nieuwe speciaal ontwikkelde filters behoren tot de hoogste classificatie van de internationale filternorm ISO 16890, zijn Eurovent gecertificeerd en vallen binnen de ISO ePM1 klasse. De luchtfilters zijn daarmee opnieuw naar de hoogste standaard gebracht.

Hogere dichtheid zonder extra energieverbruik

Hoe hoger de dichtheid van de filters, hoe beter deze de fijnstof uit de lucht kan filteren. Tegelijkertijd zorgt een hoge dichtheid vaak ook voor meer weerstand voor de lucht, en dus meer energieverbruik. Samen met onze partner in luchtfiltering hebben we een innovatief filter ontwikkeld. Dit filter is beter in het filteren van fijnstof en tegelijkertijd verbruikt deze niet meer energie.

Verbeterde filters nu in Scholen°Concept

De nieuwe filters worden standaard in het Scholen°Concept toegepast. Bestaande klanten van ons Scholen°Concept krijgen de vervanging bij het onderhoud.

Meer informatie over het Scholen°Concept

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.