Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept

Nieuws
Gepubliceerd op:
Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en aankomende meivakantie worden er meer lokalen van het klimaatsysteem voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd. In nauwe samenwerking met Installatie-en Totaalonderhoudsbedrijf Peter Bijlard wordt er een mooie verbeterslag in de leslokalen gerealiseerd.

De Montessorischool Zuid in Hilversum telt 14 groepen van ongeveer 28 leerlingen. Er wordt gewerkt met heterogene groepen waarbij kinderen van verschillende leeftijden in één leslokaal zitten.

Muffe leslokalen en oplopende energierekening

De lokalen van het Montessorischool waren toe aan grootschalig onderhoud. De lokalen waren namelijk muf en warm, wat een gevolg was van onvoldoende isolatie en een te hoog CO2. Behalve een raampje dat open kon (wat weer zorgde voor tocht), waren er weinig ventilatiemogelijkheden. Ook de energierekening liep hoog op door verouderde verwarming, ventilatie en isolatie. Reden genoeg voor de Montessorischool Zuid om het binnenklimaat groter aan te pakken dan alleen onderhoud.

Alles-in-één klimaatconcept voor een frisse school

In het najaar van 2019 hebben we fase 1 uitgevoerd en hebben we drie lokalen voorzien van het Scholen°Concept. Fase 2 staat nu op de planning en wordt in de meivakantie uitgevoerd. In deze fase worden er vier extra lokalen voorzien van het Scholen°Concept én wordt alles aangesloten op warmtepompen. Zodat het alles-in-één klimaatsysteem de leslokalen geheel automatisch voorziet van verwarming, koeling en ventilatie. Tot slot wordt ook de verlichting gekoppeld, zodat deze op basis van aanwezigheid werkt.

Nauwe samenwerking met installateur

Het binnenklimaat staat niet op zich, een prettige en nauwe samenwerking met de installateur is daarom van groot belang. Bij de Montessorischool Zuid werken we heel plezierig samen met Installatie-en Totaalonderhoudsbedrijf Peter Bijlard.

Meer informatie over het Scholen°Concept

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.