Klimaatgroep Holland zet stap voor de toekomst met nieuwe directeur

Nieuws
Gepubliceerd op:
Klimaatgroep Holland zet stap voor de toekomst met nieuwe directeur

Arnoud van Spijk is sinds 1 mei aangesteld als directeur van Klimaatgroep Holland. Harry Vaatstra blijft aan en gaat zich meer focussen op innovatie en ontwikkeling.

Klimaatgroep Holland is 16 jaar geleden ontstaan vanuit een passie voor innovatieve techniek op een zolderkamer in Middelstum, Groningen. Inmiddels is het een florerend bedrijf, met ongeveer 30 medewerkers dat zijn strepen heeft verdiend met in house ontwikkelde concepten voor verschillende branches. Het bedrijf is nu klaar voor een nieuwe fase: “We maken ons klaar voor de toekomst.”

Binnenklimaatbranche is aan zet

Harry Vaatstra licht de verandering binnen het bedrijf toe: “Klimaatbeheersing en ventilatie zijn altijd al belangrijk geweest voor het welzijn in de binnenruimte, maar ze zijn de laatste jaren steeds hoger op de agenda gekomen. En met corona heeft het nog eens een enorme prioriteitsboost gekregen. Voor onze branche ligt er daarom een megaklus, we moeten als binnenklimaatbranche onze verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat alle gebouwen in Nederland in orde komen.”

“Dat betekent ook wat voor Klimaatgroep Holland, ook wij moeten een stap zetten. We hebben veel ideeën en moeten nu aan de bak om die ideeën te realiseren. Met de verandering van bedrijfsaansturing zorgen we dat we stappen kunnen gaan maken.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen

Arnoud van Spijk is de afgelopen acht jaar directeur geweest van de schoolmeubelfabrikant Eromesmarko. Zijn eerste doel wordt om Klimaatgroep Holland toekomstbestendiger maken. Hij geeft aan: “Schone lucht is gewoon heel erg belangrijk. De huidige tijd vraagt om verandering: ventilatie eisen worden (terecht) hoger, er is schaarste in technisch personeel, de bouwkolom is complex en gebruiksgemak kan een installatie doen kraken of slagen. Wij gaan investeren in techniek en mogelijkheden zodat we ook in de toekomst onze verantwoordelijkheid kunnen nemen in wat de maatschappij van ons vraagt.”

Kennis delen en voorop lopen

Harry Vaatstra gaat zich focussen op kwaliteit, ontwikkeling en innovatie in het bedrijf en de branche. Zoals het doorontwikkelen van huidige concepten, innovatieve nieuwe technieken uitwerken en mensen opleiden in het klimaatvak. Vaatstra legt uit: “We hebben altijd voorop gelopen, met deze extra slagkracht zorgen we ervoor dat we dat blijven doen.”

Nuchter en praktisch

Aan ambities om de wereld te verbeteren geen gebrek. Maar van Spijk benadrukt: “We blijven natuurlijk wel een nuchter en praktisch ingesteld Gronings bedrijf.”

Misschien ook interessant:

Wijzigingen Bouwbesluit 2012 in 2021
Nieuws

Wijzigingen Bouwbesluit 2012 in 2021

Per 1 januari 2021 zijn er enkele wijzigingen in Bouwbesluit 2012 in werking getreden. Daarnaast worden in de eerste helft van 2021 nog meer wijzigingen in het Bouwbesluit verwacht.

Ontdek de nieuwste unit van het Scholen°Concept
Nieuws

Ontdek de nieuwste unit van het Scholen┬░Concept

Toekomstgericht met circulariteit, energieverbruik en luchthygiëne: de nieuwe Comfort╦ÜPlus unit met intelligente warmteterugwinning en 100% gescheiden luchtstromen.

Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!
Nieuws

Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) is live!

 Goed nieuws. De Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen, SUVIS, kan vanaf 4 januari aangevraagd worden. Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.