Kantoorklimaat vaak onder de maat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Kantoorklimaat vaak onder de maat

Op een kwart van de werkplekken heerst een ongezond werkklimaat. In veel van deze gevallen is er zelfs sprake van een gezondheidsrisico door o.a. een te hoog CO2-gehalte. Deze conclusie wordt getrokken in een onderzoek uitgevoerd door De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat in veertig kantoorpanden.

Een van de opvallendste uitkomsten van het onderzoek is dat in slechts de helft van de onderzochte gevallen het CO2-niveau onder de gewenste norm van maximaal 800 PPM valt. Maar liefst 20% van alle werkplekken heeft te maken met zeer slechte omstandigheden; meer dan 1200 PPM CO2. Dit toont aan dat er in die gevallen slecht geventileerd wordt.

Een andere indicator voor her binnenklimaat zijn de gevonden aantallen aanwezige schadelijke bacteriën en schimmels. Bij bijna 40% van de gevallen waren die te hoog. Bij nog meer werkplekken werd geconstateerd dat de fijnstofconcentratie als matig of slecht beoordeeld moest worden.

Temperatuur op de werkplek

De onderzochte werkplekken waren over het algemeen goed op temperatuur; tussen de 20 en 24 C. Zorgelijker was het gesteld met de luchtvochtigheid. In driekwart van de gevallen lag die aanzienlijk onder de norm van 40 tot 50 procent.

Ziekteverzuim en vermoeidheid

Een te hoog CO2 gehalte, teveel fijnstof en te hoge microbiologische waarden, in combinatie met een te lage luchtvochtigheid kunnen een gebrek aan concentratie, hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Soms zal het leiden tot onnodig ziekteverzuim.

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.