Ieder klaslokaal een CO2 meter

Nieuws
COVID-19
Gepubliceerd op:
Ieder klaslokaal een CO2 meter

Gister publiceerde Dennis Wiersma (minister voor Primair en Voorgezet Onderwijs) het gezamenlijke actieplan voor verbetering van ventilatie op scholen. Samen met de PO-raad, VO-raad en de Vereniging Nederlandse Gemeenten kondigen zij het driedelig plan aan.

SUVIS subsidie

Dat de ventilatie op scholen ondermaats is, is al een tijd bekend. Hiertoe werd de SUVIS regeling in het leven geroepen. Maar helaas bleek deze regeling voor veel scholen niet toereikend (door een grote eigen bijdrage). Tot 30 april kan de SUVIS worden aangevraagd. Nu neemt de overheid nieuw initiatief om de ventilatie op orde te krijgen.

CO2 meter in het onderwijs

Dit geeft inzicht in de luchtkwaliteit en zo weet je precies wanneer je een raam open moet zetten. Eerder aangeschafte CO2 meters worden ook vergoed.

Hulpteam voor advies over ventilatie

Daarnaast komt er een spoeddienst en hulplijn. Met de spoeddienst kunnen scholen gratis advies ontvangen van een expert op locatie. Deze expert geeft advies voor de korte termijn en de lange termijn. Het hulpteam inschakelen kan hier.

Ook kan er telefonisch (0800-0224402) advies worden ingewonnen, dan kan het hulpteam via de spoeddienst op afstand adviseren welke stappen het beste ondernomen kunnen worden.

CO2 meter bestellen Voorbeelden in het onderwijs

Misschien ook interessant:

Ventileren kun je leren!
Nieuws

Ventileren kun je leren!

Het is helemaal niet zo moeilijk om de luchtkwaliteit flink te verbeteren in het klaslokaal. Samen met andere leden van Binnenklimaat Nederland hebben we een poster met tips en trics gemaakt.

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?
Nieuws

Heb jij het in je om je deze techniek eigen te maken?

Gezocht: mensen die van hun technische skills werk willen maken. Ontdek Klimaatgroep Holland als werkgever.

 

12,5 jaar sponsor van Tafeltennis Vereniging Midstars
Nieuws

12,5 jaar sponsor van Tafeltennis Vereniging Midstars

In de zomer van 2009 was daar het eerste sponsorcontract met Klimaatgroep Holland, toen al een gevestigde naam in de wereld van de (binnen)klimaatbeheersingssystemen.

Offerte aanvragen