Ieder klaslokaal een CO2 meter

Nieuws
COVID-19
Gepubliceerd op:
Ieder klaslokaal een CO2 meter

Gister publiceerde Dennis Wiersma (minister voor Primair en Voorgezet Onderwijs) het gezamenlijke actieplan voor verbetering van ventilatie op scholen. Samen met de PO-raad, VO-raad en de Vereniging Nederlandse Gemeenten kondigen zij het driedelig plan aan.

SUVIS subsidie

Dat de ventilatie op scholen ondermaats is, is al een tijd bekend. Hiertoe werd de SUVIS regeling in het leven geroepen. Maar helaas bleek deze regeling voor veel scholen niet toereikend (door een grote eigen bijdrage). Tot 30 april kan de SUVIS worden aangevraagd. Nu neemt de overheid nieuw initiatief om de ventilatie op orde te krijgen.

CO2 meter in het onderwijs

Dit geeft inzicht in de luchtkwaliteit en zo weet je precies wanneer je een raam open moet zetten. Eerder aangeschafte CO2 meters worden ook vergoed.

Hulpteam voor advies over ventilatie

Daarnaast komt er een spoeddienst en hulplijn. Met de spoeddienst kunnen scholen gratis advies ontvangen van een expert op locatie. Deze expert geeft advies voor de korte termijn en de lange termijn. Het hulpteam inschakelen kan hier.

Ook kan er telefonisch (0800-0224402) advies worden ingewonnen, dan kan het hulpteam via de spoeddienst op afstand adviseren welke stappen het beste ondernomen kunnen worden.

CO2 meter bestellen Voorbeelden in het onderwijs

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen