Hoe voorkom je dat het te warm op de werkvloer wordt?

Nieuws
Gepubliceerd op:
Hoe voorkom je dat het te warm op de werkvloer wordt?

Op het gemiddelde kantoor is het veel te warm. Zelfs in de winter stijgt het kwik tot boven de ideale werktemperatuur. Dit blijkt uit onderzoek van het lectoraat Facility Management van de Hanzehogeschool in Groningen. Koeling is geen luxe meer, maar noodzaak om de prestaties op peil te houden.

De analyse van de hogeschool heeft vastgesteld dat in kantoorgebouwen vaak temperaturen boven de 22 graden worden gemeten. Over het algemeen wordt dit als te warm ervaren en zijn de omstandigheden niet optimaal om aangenaam te kunnen werken. Dit kan weer leiden tot ontevredenheid op de werkvloer. Het Inside Comfort-Concept van Klimaatgroep°Holland biedt uitkomst. Het klimaatconcept onderscheidt zich van traditionele systemen en is in staat te koelen, te verwarmen en verzorgt ook de ventilatie van kantoorruimtes. Hierbij maakt het klimaatsysteem gebruik van een slimme vorm van energie-uitwisseling: warmte die in de ene ruimte overbodig is, wordt gebruikt voor de verwarming van een ruimte die daar behoefte aan heeft. Door filtering wordt het schone lucht.

Fluisterstil

Uit het onderzoek werd geconcludeerd dat kantoormedewerkers het beste werken bij een temperatuur van 20,5 ° Celsius. Er wordt dan ook geadviseerd de temperatuur nooit boven de 22 graden te laten komen. Het Inside Comfort-Concept zorgt hiervoor en hergebruikt de overtollige warmte. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de begane grond, de entree of kantoren die zich dichterbij de veelal koudere noordgevel bevinden. “Voor elk vertrek is het klimaat afzonderlijk in te stellen, iets dat door onze medewerkers gewaardeerd wordt. Het systeem is fluisterstil en dus geen storende factor tijdens vergaderingen of gesprekken”, aldus een tevreden referent.

De inbouw van het Inside Comfort-Concept heeft slechts beperkte ruimte nodig. Dankzij de zeer korte bouwtijd en lage bouwkundige kosten is het klimaatsysteem probleemloos in te passen in een renovatie- of nieuwbouwproject.

Bron: http://www.dvhn.nl/groningen/Het-is-veel-te-warm-op-de-werkvloer-21465209.html

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen┬░Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.