Het ScholenConcept toegepast in een “Gezonde School”

Nieuws
Gepubliceerd op:
Het ScholenConcept toegepast in een “Gezonde School”

Vanochtend hebben de Brede Scholen in Appingedam, Olingertil en Opwierde, het predicaat “Gezonde School” ontvangen. De Wethouder heeft hiervoor een vignet onthuld. Scholen die structureel werken aan de optimale gezondheid in de school, waardoor onder andere betere leerprestaties en een lager ziekteverzuim ontstaan, komen in aanmerking voor het vignet “Gezonde School”.

Klimaatbeheersing Brede School Olingertil

De Brede School Olingertil heeft bewust gekozen voor het Scholenconcept en heeft hiermee een klimaatoplossing dat het optimale binnenklimaat in de school realiseert. Altijd frisse en schone lucht en aangename temperaturen, door elk klaslokaal apart wordt geventileerd, verwarmd en gekoeld. Niet alleen de lokalen, maar ook de sportzaal is uitgerust met dit systeem.

Brede Scholen Appingedam ontvangen vignet “Gezonde School”

Wethouder Yang Soo Kloosterhof heeft donderdagochtend op beide Brede Scholen in Appingedam het vignet Gezonde School onthuld. Zowel de Olingertil als locatie Opwierde hebben het themacertificaat Sport en Bewegen aangevraagd. Hiermee geven de scholen aan dat ze een actieve leefstijl van de leerlingen stimuleren en hanteren, zoals het geven van kwalitatief goede lessen, bewegingsonderwijs en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Ook het bieden van een breed en gevarieerd keuzepakket van naschoolse activiteiten hoort daarbij.  De onthulling werd afgesloten met een sportieve activiteit voor alle leerlingen.

Bron: RTV Noord

Misschien ook interessant:

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept
Nieuws

Ventilatie in coronatijd: veelgestelde vragen m.b.t. het Scholen°Concept

Hoe ventileert het Scholen°Concept in normale bedrijfstand? Hoe wordt er gezorgd voor voldoende en extra ventilatie? Is extra onderhoud en extra vervanging van filters nodig? Wat dient u te doen?

Corona-protocol voor collega's in het veld
Nieuws

Corona-protocol voor collega's in het veld

 Om de veiligheid tijdens het werken voor zowel collega's als onze klanten te borgen werken we volgens een strikt protocol.

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen
Nieuws

Advies voor uw binnenklimaat tijdens de coronamaatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft omtrent het juist functioneren en instellen van uw ventilatie- en/of klimaatbeheersingssysteem van Klimaatgroep Holland.