Bouw van start voor VO Beilen

Nieuws
Gepubliceerd op:
Bouw van start voor VO Beilen

De eerste palen van de nieuwe school VO Beilen zijn de grond in! Gisteren werden maar liefst drie eerste palen geheid door Marcel Klaverkamp, voorzitter van het college van bestuur van het Dr. Nassaucollege, zijn collega Alice Vellinga van CS Vincent van Gogh en PvdA-wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe.

Twee scholen in één

Aan de start van het schooljaar 2021-2022 moeten de twee scholen het nieuwe gebouw in gebruik gaan nemen. Door de teruglopende leerlingenaantallen gaan de twee scholen samen en wordt de nieuwe school gebouwd voor in totaal 600 leerlingen.

Frisse scholen Klasse B en zonnepanelen

In opdracht van de Gemeente Midden Drenthe wordt de nieuwe school gerealiseerd die ontworpen is door Wind Architecten Adviseurs. Belangrijke eigenschappen aan de nieuwbouw zijn dat het voldoet aan Frisse Scholen Klasse B en de BENG-eisen, daarnaast wordt het pand voorzien van zonnepanelen.

Gezonde en aangename leeromgeving

Harwig Installatietechniek is de installateur voor dit project en in opdracht van hen gaan wij VO Beilen voorzien van het Scholen°Concept. Om een gezonde en aangename werk- en leeromgeving voor leerlingen en docenten te realiseren wordt de school voorzien van de decentrale alles-in-één oplossing. Hierbij is de luchtkwaliteit geborgd met fijnstoffilters en continue CO2-meting.

Meer informatie over het Scholen°Concept

Misschien ook interessant:

Aankondiging update Programma van Eisen Gezonde Kantoren
Nieuws

Aankondiging update Programma van Eisen Gezonde Kantoren

Een gezond binnenklimaat is, nu meer dan ooit, een onderwerp waar kantoren zich mee bezig houden. In het najaar wordt een update verwacht van het huidige PvE.

Extra geld voor onderwijshuisvesting op korte termijn
Nieuws

Extra geld voor onderwijshuisvesting op korte termijn

Er komt in totaal 50 miljoen euro beschikbaar vanuit het Rijk om te investeren in kortetermijnsprojecten voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en sportaccomodaties. 

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.