Bouw in volle gang van nieuwbouw Frisse, duurzame school GBS de Wiekslag

Nieuws
Gepubliceerd op:
Bouw in volle gang van nieuwbouw Frisse, duurzame school GBS de Wiekslag

De bouw van GBS de Wiekslag is in volle gang, deze week bereikte de bouw het hoogste punt. De nieuwbouw school wordt helemaal aardbevings- en toekomstbestendig en wordt voorzien van ons binnenklimaatconcept, het Scholen°Concept.

In het najaar zullen wij aan de slag gaan om de klimaatinstallaties te installeren, de planning is dat het nieuwe gebouw begin 2021 opgeleverd wordt.

Nieuwbouw GBS de Wiekslag

De Wiekslag is een gereformeerde basisschool in Schildwolde met zo’n 100 leerlingen. De nieuwbouw staat op dezelfde plek als waar het oude gebouw oorspronkelijk stond. In de tussentijd krijgen de leerlingen les in een schoolgebouw aan de Zuiderweg in Slochteren.

Duurzame Frisse school

Wethouder Erik Drenth: “Het nieuwe gebouw is straks behalve aardbevingsbestendig ook klaar voor de toekomst. Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw. Dat past bij onze duurzaamheidsvisie om aan een duurzame toekomst te werken.” Zo krijgt de nieuwe school goede isolatie, zonnepanelen en zuinige verlichting. Het klimaat voldoet aan het label ‘Frisse Scholen’. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Ook het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsarm.

Toekomstgericht onderwijs

Tot slot is het klaar voor het onderwijs van de toekomst door transparantie, zowel leslokalen als lespleinen en stilteruimten. Locatiedirecteur Daniëlle Kamstra-Van Essen: “In de ontwerpen hebben we nagedacht over hoe we ons onderwijs willen geven en hoe het gebouw uitstraalt wie we zijn. Zo spreken de kleuren en materialen van het Groningse landschap, komen er veel ramen om rust en openheid te geven en richten we o.a. het leerplein multifunctioneel in om zo ook daar de maandopeningen met elkaar te kunnen vieren. Ook komt er een mooie ruime hal om elkaar te ontmoeten, waar ook met trots het kinderwerk kan komen te hangen en krijgt de bibliotheek natuurlijk een belangrijke plaats in de school.”

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiële lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen