Bouw in volle gang van nieuwbouw Frisse, duurzame school GBS de Wiekslag

Nieuws
Gepubliceerd op:
Bouw in volle gang van nieuwbouw Frisse, duurzame school GBS de Wiekslag

De bouw van GBS de Wiekslag is in volle gang, deze week bereikte de bouw het hoogste punt. De nieuwbouw school wordt helemaal aardbevings- en toekomstbestendig en wordt voorzien van ons binnenklimaatconcept, het Scholen°Concept.

In het najaar zullen wij aan de slag gaan om de klimaatinstallaties te installeren, de planning is dat het nieuwe gebouw begin 2021 opgeleverd wordt.

Nieuwbouw GBS de Wiekslag

De Wiekslag is een gereformeerde basisschool in Schildwolde met zo’n 100 leerlingen. De nieuwbouw staat op dezelfde plek als waar het oude gebouw oorspronkelijk stond. In de tussentijd krijgen de leerlingen les in een schoolgebouw aan de Zuiderweg in Slochteren.

Duurzame Frisse school

Wethouder Erik Drenth: “Het nieuwe gebouw is straks behalve aardbevingsbestendig ook klaar voor de toekomst. Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw. Dat past bij onze duurzaamheidsvisie om aan een duurzame toekomst te werken.” Zo krijgt de nieuwe school goede isolatie, zonnepanelen en zuinige verlichting. Het klimaat voldoet aan het label ‘Frisse Scholen’. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Ook het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsarm.

Toekomstgericht onderwijs

Tot slot is het klaar voor het onderwijs van de toekomst door transparantie, zowel leslokalen als lespleinen en stilteruimten. Locatiedirecteur Daniëlle Kamstra-Van Essen: “In de ontwerpen hebben we nagedacht over hoe we ons onderwijs willen geven en hoe het gebouw uitstraalt wie we zijn. Zo spreken de kleuren en materialen van het Groningse landschap, komen er veel ramen om rust en openheid te geven en richten we o.a. het leerplein multifunctioneel in om zo ook daar de maandopeningen met elkaar te kunnen vieren. Ook komt er een mooie ruime hal om elkaar te ontmoeten, waar ook met trots het kinderwerk kan komen te hangen en krijgt de bibliotheek natuurlijk een belangrijke plaats in de school.”

Misschien ook interessant:

Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie
Nieuws
COVID-19

Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie

Sporthallen hebben aan strengere eisen te voldoen dan het bouwbesluit. Het OMT adviseert om te voldoen aan de aanvullende normen die het NOC-NSF stelt. Download de normen hier.

RIVM past advies aan met betrekking tot recirculatie
Nieuws
COVID-19

RIVM past advies aan met betrekking tot recirculatie

Het RIVM heeft zijn advies aangepast over het al dan niet recirculeren van lucht. Het advies luidt nu dat de aanvoer van frisse buitenlucht als uitgangspunt genomen moet worden.

Maatregelen minister om ventilatie op scholen op orde te krijgen
Nieuws
COVID-19

Maatregelen minister om ventilatie op scholen op orde te krijgen

Deze week kwam Arie Slob met maatregelen om de ventilatie op scholen op orde te krijgen. Er is immers de laatste tijd veel te doen rondom ventilatie en corona.