Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

Nieuws
Gepubliceerd op:
Blosse Onderwijs ambitieus in verduurzaming scholen en gaat voor 27 Frisse kindcentra

In een klaslokaal is de lucht vaak vuil. Gebrekkige ventilatie zorgt voor ziektekiemen, fijnstof en andere verontreiniging wat vaak leidt tot gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en slijmvliesirritaties. Bovendien is een slecht binnenmilieu van invloed op de leerprestaties. Uit CO2-metingen blijkt dat de situatie in 80% van de scholen vele malen slechter is dan in kantoren en gevangenissen. Blosse Onderwijs neemt hier voor haar leerlingen geen genoegen mee en investeert fors in het welzijn van hun kinderen en professionals via het Frisse Scholen Project.

Frisse Scholen project voor een fris en energiezuinig binnenklimaat in iedere school

Het Frisse Scholen Project van Blosse Onderwijs heeft het doel om in al de 27 kindcentra van Blosse een energiebesparing en fris binnenklimaat te realiseren. Zo hebben wij als Klimaatgroep Holland al verschillende scholen mogen voorzien van het Scholen°Concept. Bijvoorbeeld zijn de Familieschool in Heerhugowaard, Willibrordschool in Heiloo, Benedictusschool in Heiloo en Zevensprong in Heerhugowaard nu Frisse Scholen die helemaal voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd op het gebied van binnenklimaat. De Willibrordschool, met een bouwjaar van 1975, heeft een geweldige energiebesparing verwezenlijkt door een renovatie waarbij de school praktisch energie neutraal is geworden.

Blosse onderwijs een voorbeeld in verduurzaming

Blosse biedt opvang en onderwijs van baby tot brugklasser. Met ruim 1.000 medewerkers - verdeeld over 27 kindcentra en een servicebureau - richten zij zich vol overgave op hun kerntaak: de kinderen het beste uit zichzelf laten halen. Blosse Onderwijs helpt de leerling uit te groeien tot een evenwichtig en volwaardig lid van de maatschappij. De visie op het onderwijs wordt ook secuur doorgevoerd in huisvesting; in ambitie qua verduurzaming en gezondheid loopt Blosse voorop. Blosse heeft dan ook een echte voorbeeldfunctie.

Basisschool Reflector wordt ook een Frisse en energie neutrale School

Aankomende zomer staat de volgende school op het programma om een Frisse School te worden! Kindcentrum Reflector in Heerhugowaard wordt in de zomervakantie voorzien van het Scholen°Concept mét energiemeting. Het gebouw gaat van het gas af en wordt een energie neutrale school. Installatiebureau Rutgers B.V. verzorgt de warmtepompinstallatie en het leidingwerk.

Met de renovatie van de Reflector wordt een school gerealiseerd die niet alleen voorziet in voldoende frisse lucht, gefilterde (fijnstofvrije) lucht en aangename temperatuur zonder tocht. Maar ook gaat de school flink besparen op energiekosten, hierdoor blijft er meer geld over voor de kerntaak van Blosse: het geven van onderwijs dat het beste uit de kinderen haalt.

Meer informatie over het Scholen°Concept

Misschien ook interessant:

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor
Nieuws

Suzanne Voorrips wint opnieuw goud op 800 meter NK Indoor

 Op indrukwekkende wijze versloeg ze de favoriet met een voortreffelijke tijd van 2.07,47.
Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen°Concept
Nieuws

Montessorischool Zuid kiest opnieuw voor klimaatsysteem Scholen┬░Concept

Afgelopen najaar hebben we al een aantal lokalen voorzien van het Scholen°Concept en in de meivakantie worden er meer lokalen voorzien én worden er duurzame maatregelen toegevoegd.
Sterrenschool in Hilversum genomineerd voor duurzaamheidsprijs 'De Circulaire Ring'
Nieuws

Sterrenschool in Hilversum genomineerd voor duurzaamheidsprijs 'De Circulaire Ring'

De school is voorzien van ons Scholen°Concept, extra trots zijn wij dus op deze nominatie!