Klimaatgroep Hollandse Avond tijdens Sunsation

Column
Gepubliceerd op:
Klimaatgroep Hollandse Avond tijdens Sunsation

Wat zijn er de laatste tijd toch leuke Klimaatgroep Holland activiteiten die beschreven kunnen worden. Vooral op het gebied van sponsoring. Zo mocht ik vorige maand Thijmen Kupers en Suzanne Voorrips aan u voorstellen. Beiden Nederlands Kampioen op de 800 meter en beiden hebben het Olympisch vuur in zich branden. Ook is Klimaatgroep Holland in zee gegaan met een jong edoch groot tennistalent. Daarover misschien binnenkort meer nieuws. En de tafeltennissers van Klimaatgroep°Stars hebben voor het volgend seizoen twee eredivisiespelers aangetrokken. Daar kan in het najaar ook mooi even aandacht aan worden besteed. Maar in deze editie ruim baan voor de Klimaatgroep Hollandse Avond.

Sunsation? 

Ik kwam Harry Vaatstra tegen tijdens de VIP-avond voor sponsoren en genodigden tijdens de 31e editie van Sunsation. Nu hoop ik eigenlijk dat alle lezers direct weten dat Sunsation een muziekfestijn is in Middelstum dat maar liefst twee weekenden in beslag neemt. Met een Dance Event, met Back to the ’90 and ’00, met Great Piano’s waarbij naar hartenlust verzoeknummers kunnen worden aangevraagd (en dit jaar zelfs opgevrolijkt door LUV’) en natuurlijk als klap- en slotstuk de Klimaatgroep Hollandse Avond. Mede mogelijk gemaakt door, u raadt het al, de klimaatbeheersers uit Groningen.

Wanneer de vermaarde Hollandse Avond omgedoopt is tot de Klimaatgroep Hollandse Avond weet ik niet eens. Wat ik wel weet is dat de avond de laatste jaren een enorme vlucht genomen heeft en qua toeschouwerstroom verdrievoudigd is in een kleine tien jaar tijd. Vorig jaar was de avond op de dag zelfs uitverkocht. Tijdens deze 31e editie was er voor die tijd al geen kaartje meer te krijgen. Een groter compliment kan de organisatie toch niet krijgen? Het festival is altijd perfect georganiseerd en verloopt veelal zonder incidenten. De mensen komen voor een feestje en krijgen dat vervolgens ook.

Tino Martin als klapstuk van de Hollandse avond

Geen wonder dus dat Klimaatgroep Holland graag haar naam aan het evenement verbindt. Het bekt ook zo lekker hé, de Klimaatgroep Hollandse Avond. En voor deze editie toverden zij Tino Martin als tip uit de hoge hoed. Tijdens de VIP-avond blikten we nog even gniffelend terug op het feit dat ik nog nooit van Tino had gehoord. En dat terwijl hij na een uitverkocht optreden in de Ziggo Dome nu ook binnenkort het Olympisch Stadion in Amsterdam aan zijn voeten heeft liggen. En inmiddels heeft Middelstum en omstreken ook kennis gemaakt met dit fenomeen, wiens potentie nog hoger is dan die van Hazes sr.. Aldus Harry hé, ik citeer hem nu even. "Ik heb voor volgend jaar ook al weer een mooie artiest op het oog." Wederom een citaat van de directeur. En wel een die mij razend nieuwsgierig maakte. Maar hoeveel bier ik er ook in goot, het bleef bij een glimlachend stilzwijgen. Uiteraard blikten we nog wel even terug op de vorige editie. Toen het halverwege maart zo aller-vreselijkste koud was dat de Russische Beer zelfs op de loer lag. Deze was tijdens deze editie gelukkig in geen velden of wegen te bekennen.

Golden shower

Dit jaar beleefde ik persoonlijk een primeur. Ik mocht namelijk voor het eerst als vrijwilliger aantreden. En wel namens de Voetbal Vereniging Middelstum, als muntenverkoper tijdens het Dance Event. Ook een evenement dat stijf uitverkocht was. En dus was het enige uren stevig aanpoten om alle bezoekers op die manier te faciliteren dat ze makkelijk een hapje en een drankje konden kopen. Je maakt wat mee in zo’n wagen. Mooi en bijzonder om ook eens een kijkje vanaf de andere kant mee te krijgen. Over wat er allemaal wel niet komt kijken bijvoorbeeld om zoiets groots te kunnen organiseren.

Daar had ik tijdens de Hollandse Avond geen last van. Toen mocht ik gewoon weer plaats nemen aan de bar waar menig biertje verteerd werd. Het was zo druk dat ik Harry volgens mij niet eens gezien heb. Maar hij heeft vast genoten van de bomvolle feesttent. En rond kwart over één kregen we de ultieme beloning over onze hoofden uitgestort. Een golden shower vanaf het plafond vol met verdampt bier, condens- en zweetdruppels. Als ultiem teken dat we ook tijdens deze editie tot het gaatje gingen.

Natuurlijk zou dit voorkomen kunnen worden door in de tent een Klimaatgroep Holland klimaatbeheersingssysteem te installeren. Maar door de week gaan we weer voor een heerlijk binnenklimaat hoor. Want dit hoort er gewoon bij. Met hopelijk nog vele edities in het verschiet. Ik ben benieuwd wat we volgend jaar weer op de bühne kunnen verwachten. Voorlopig laven we ons in heerlijke herinneringen.

Bert Koster is tekstschrijver en schrijft met regelmaat columns voor Klimaatgroep Holland over actuele onderwerpen. Altijd wordt op een grappige of onverwachte wijze een brug geslagen tussen de actualiteit en de innovatieve klimaatoplossingen van Klimaatgroep Holland. Meer informatie: www.bert-koster.nl

Misschien ook interessant:

15 jaar Klimaatgroep Holland!
Column

15 jaar Klimaatgroep Holland!

Wat een herinneringen om op terug te kijken. Wie weet kan het jubileum later dit jaar nog waardig gevierd worden. Iets om nu al naar uit te kijken.

Hoe onze wereld in een maand tijd compleet veranderde
Column

Hoe onze wereld in een maand tijd compleet veranderde

Eind 2019 keken we nog vol ongeloof naar Wuhan, een Chinese miljoenenstad. Begin vorige maand was het coronavirus nog een ver-van-ons-bed-show. En nu zit Nederland er midden in...

De arbeidsmarkt in 2050: hoe bereiden we ons voor?
Column

De arbeidsmarkt in 2050: hoe bereiden we ons voor?

Dertig jaar geleden werd ik bijna achttien. Ik had echt geen flauw idee wat te gaan doen of worden. Nu ben ik internetcolumnist en tekstschrijver. Wie had dat in 1990 kunnen denken?