Dan maar de lucht in - Deel II

Column
Gepubliceerd op:
Dan maar de lucht in - Deel II

Je kunt veel zeggen over de zomer van 2020 maar saai is hij allerminst. En wat zorgt hij voor een spanning. Mensen die een vakantie naar het buitenland geboekt hebben, gaan allesbehalve met een gerust hart op pad. Want wat als code geel plots verandert in oranje? Dan slaat de paniek toe, vraag dat maar aan de Kroatiëgangers.

Thuisblijven of vakantie vieren in eigen land is populairder dan ooit. Maar dat is dan ook terug te zien in de prijzen. Zoals in een eerdere column vermeld mochten wij begin juli naar het Spaanse Tenerife afreizen. Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus. Echter, de besmettingsgraad op de Canarische Eilanden vertoont aardige overeenkomsten met het noorden van Nederland. Daarbij zijn de Spanjaarden heel voorzichtig geworden. Mondkapjes dragen is eerder regel dan uitzondering en je wordt constant getemperatuurd. En dat is toch wel geruststellend...

Het voorspel

Ook wij gingen verre van ontspannen op reis. Een week van te voren waren de vliegtickets namelijk nog in geen velden of wegen te bekennen. Dat was het begin van intensief telefoon- en mailverkeer met de reisorganisatie. Toen mijn partner vier dagen voor vertrek de website bekeek van het appartementencomplex waar we heen zouden gaan, bleek die ook nog eens gesloten te zijn. Gelukkig kregen we dinsdag een nieuw complex toegewezen. En warempel, op donderdag (een dag voor vertrek), werden de tickets doorgemaild. Groot was echter de schrik toen we dertien uur voor het uur u nog een telefoontje kregen dat ook het vervangend appartementencomplex gesloten was. Dat gaf vertrouwen op een goede afloop. En dus moesten we snel reageren op weer een nieuw aanbod. De aangeboden accommodaties werden trouwens steeds mooier en drie keer bleek scheepsrecht te zijn. Voor en door al het ongemak kregen we zelfs een dagelijks gratis ontbijt aangeboden. Dat was mooi meegenomen inderdaad.

Het vliegen zelf

Ik moet zeggen dat het reizen van en naar Spanje mij meegevallen is. We vlogen vanaf Düsseldorf en je kon merken dat het een stuk rustiger was dan normaal. Met als groot voordeel dat vertragingen uit de boze waren. Op het vliegveld en in het vliegtuig was het dragen van een mondkapje verplicht. Ik moet zeggen, dat went gelukkig snel. Halverwege de vliegreis ging ik staan om mijn stramme beentjes te strekken. Toen ik eens om mij heen keek, zag ik opvallend veel lege plekken. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Een passagier naast mij, maakte het helemaal bont. De dame op leeftijd had pontificaal drie plekken in beslag genomen en lag heerlijk languit te slapen.

Niet meer zo vroeg van tevoren boeken...

Eenmaal gesetteld op Tenerife beleefden we een heerlijke vakantie waarbij we strand en zwembad afwisselden met sightseeing, snorkelen en kajakken op de Atlantische Oceaan. Of ik de binnenklimaatsystemen van Klimaatgroep Holland gemist heb? Och, dat viel wel mee. Qua temperatuur was het goed te doen in ons appartement en ik ga er gemakshalve maar vanuit dat de vliegtuiglucht zuiver genoeg was. We hebben ons prima vermaakt maar nogmaals een zomervakantie in december boeken? Dat zie ik ons niet zo snel meer doen!

Bert Koster is tekstschrijver en schrijft met regelmaat columns voor Klimaatgroep Holland over actuele onderwerpen. Altijd wordt op een grappige of onverwachte wijze een brug geslagen tussen de actualiteit en de innovatieve klimaatoplossingen van Klimaatgroep Holland. Meer informatie: www.bert-koster.nl

Misschien ook interessant:

Het slotakkoord
Column

Het slotakkoord

De allerlaatste column van Bert Koster. 'Acht jaar geleden was daar die mooie kans van Klimaatgroep Holland en gezamenlijk trokken we op naar het drukke kruispunt des levens waar onze wegen nu scheiden.'   

Aan alles komt een eind
Column

Aan alles komt een eind

In januari 2013 was Klimaatgroep Holland mijn eerste werkgever. Ik kreeg de kans om als een soort van try-out zes proefcolumns te schrijven.

Extreme drukte
Column

Extreme drukte

Nog even en we kunnen aan het eind van het jaar de balans opmaken over 2020. Eén woord komt direct bij mij bovendrijven en dat is het woord bizar. Want 2020 gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in als een bizar jaar. Punt.

Offerte aanvragen