Duurzaam binnenklimaat

U heeft vanuit uw organisatie ambities om duurzamer, efficiënter en toekomstbestendiger uw organisatie in te richten. Of dit nou is voor renovatie of nieuwbouw, een goed binnenklimaat kan hier een grote bijdrage aan leveren. Dat begrijpen wij als geen ander. Wij hebben dan ook grote ambities als het gaat om duurzaamheid. We lopen voorop, niet alleen omdat u dat van ons vraagt, maar ook omdat wij zelf willen bijdragen aan een mooie groene toekomst.

Wat wij verstaan onder duurzaamheid?

Innovaties (in techniek) inzetten om schoner en efficiënter het binnenklimaat te beheersen, met onze klanten meedenken over de meest duurzame oplossing voor een vraagstuk en in onze bedrijfsvoering nadenken over onze eigen footprint.

Klimatiseren met sensoren

In al onze concepten worden sensoren gebruikt als indicator wanneer er geventileerd, gekoeld en verwarmd moet worden. De sensoren meten bijvoorbeeld CO2, luchtvochtigheid, luchtvervuiling, geur en natuurlijk temperatuur. Het systeem werkt dus op basis van vraag, het systeem reageert op dat wat er op dat moment in de ruimte nodig is. Zo verbruikt u nooit meer energie dan nodig.

Dynamische warmteterugwinning

Onze concepten zijn voorzien van de door ons ontwikkelde dynamische warmteterugwinning. De techniek gaat een stap verder in efficiëntie dan een traditioneel warmteterugwinningsinstallatie. Ten opzichte van een alternatief modern decentraal ventilatiesysteem met WTW met een hoog rendement van 90%, verbruiken onze concepten in totaliteit minder primaire energie. Het elektraverbruik om de luchtstromen in stand te houden ligt minimaal 70-80% lager dan bij alternatieve oplossingen. Om comfort te kunnen garanderen is het noodzakelijk om bij buitentemperaturen rond het vriespunt en lager, de ventilatielucht enigszins na te verwarmen. De hiervoor benodigde thermische energie opgeteld met het elektraverbruik van de zuinige ventilator, geeft het laagste jaarenergieverbruik als resultaat.

Gebruik maken van nachtkoeling

In de zomer blijft warmte van buiten en warmte geproduceerd door apparatuur en mensen vaak in een pand ‘hangen’. Airconditioning kan de warmte wegnemen, maar dit is geen duurzame oplossing door het hoge energieverbruik. In onze concepten maken we standaard gebruik van nachtkoeling. Hiermee wordt er in de nacht voldoende frisse en koele lucht aangetrokken, waardoor de volgende dag de ruimte lang(er) koel blijft. Het aantrekken van deze gratis frisse lucht, verbruikt bijna geen energie en is dus heel toekomstbestendig.

All-electric: gasloos en warmtepomp

Als van oorsprong Gronings bedrijf, vinden we het belangrijk dat we onze klanten helpen zoveel mogelijk all-electric te werken. Logisch dus dat alle onze concepten zijn ontworpen zodat zij goed te combineren zijn met warmtepompen en gasloze oplossingen.

Ruimte voor bijvoorbeeld zonnepanelen

Onze concepten zijn compact qua formaat. Dit is niet alleen praktisch, maar ook ruimte besparend. Op het dak houdt u bijvoorbeeld ruimte over voor het plaatsen van (extra) zonnepanelen.

BENG eisen en binnenklimaat

Er zijn grote ambities als het gaat over duurzaamheid. Er staat ons veel te doen. Voor alle nieuwbouw geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Voor nieuwe overheidsgebouwen (waaronder onderwijs en gemeentelijke zalen) geldt dit al sinds 1 januari 2019. Betere isolatie en betere luchtdichtheid zijn gevolgen van de BENG-eisen. Hierdoor wordt het realiseren van een gezond binnenklimaat nog meer afhankelijk van de voorzieningen voor de luchtverversing in de gebouwen.

Toekomstbestendige concepten

Aan de ene kant worden de eisen vanuit wet- en regelgeving strenger, aan de andere kant wordt de wens bij organisaties alsmaar groter. Steeds meer organisaties hebben ambitieuze duurzame plannen, zoals ‘van het gas af’ en energiebesparing. Onze concepten bieden u daarom niet alleen een gezond en aangenaam binnenklimaat, u investeert ook in een duurzame toekomst voor uw bedrijf en uw klanten.

 

Kies hier het concept voor uw branche

Wij zijn partner van:

Offerte aanvragen